Emisiunile TVR 1 vor putea fi receptionate pe teritoriul Republicii Moldova in urma unui contract semnat cu societatea ICS Telefe M International SRL, informeaza Biroul de presa al TVR printr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, contract este valabil timp de o luna, dar nu este insa exclusiv, iar TVR are posibilitatea sa negocieze si cu alte companii dreptul de retransmisie in Republica Moldova.

"Pentru a nu intrerupe pana la sfarsitul anului transmisia TVR 1 in Republica Moldova, SRTv a semnat un contract, valabil timp de o luna de zile, cu ICS Telefe M International SRL, care nu este insa exclusiv (...) Precizam ca, pentru moment, TVR nu a primit solicitari din partea altor companii de a retransmite canalul TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova. SRTv este dispusa sa discute cu orice companie care doreste sa retransmita canalul TVR 1 in Republica Moldova", informeaza Biroul de presa al TVR.

1.000 de persoane au participat luni, la Chisinau, la un miting de protest organizat de Uniunea Jurnalistilor din Moldova, parte din MediaSind, impotriva retragerii licentei de emisie a TVR in Moldova, informeaza luni un comunicat transmis NewsIn. Potrivit comunicatului, la protestul care a avut loc luni, intre orele 12.00 - 15.00, in scuarul Operei Nationale din Chisinau, au participat membri ai Asociatiei Istoricilor, Asociatiei Cetatenilor Romani, Asociatiei Presei Electronice, Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului, Comitetul Anticenzura si alte organizatii ale societatii civile din Republica Moldova.

Uniunea Jurnalistilor din Moldova sustinuta de MediaSind si de protestatarii prezenti la miting au cerut crearea unui spatiu public pentru informare si dezbatere libera de cenzura, infiintarea unei institutii audiovizuale publice de televiziune nationala, precum si drepturi reale pentru presa independenta.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova a aprobat, in urma cu trei saptamani, retransmiterea postului de televiziune Antena International pe frecventa retrasa de la TVR 1 in luna septembrie. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat astfel cererea venita de la compania Telefe M International, cea care a castigat in septembrie licenta de transmisie in Moldova a TVR si care se angajase ca va continua sa retransmita postul TVR 1.

SRTv a anuntat de curand ca va contesta la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Chisinau deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova, privind scoaterea la concurs a frecventei TVR din Republica Moldova. TVR cere, astfel, anularea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova si cere daune materiale si morale in valoare de 500.000 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista presei 10 octombrie: schimbari majore in sistemul bugetar.