Rupert Murdoch, detinatorul trustului media News Corporation, a devenit joi, oficial, proprietarul companiei Dow Jones care detine cotidianul economic "The Wall Street Journal", dupa aprobarea tranzactiei de catre majoritatea actionarilor companiei, arata un comunicat al Dow Jones, citat de AFP.
Peste 60% dintre actionarii Dow Jones, grup care include, printre altele, "The Wall Street Journal", agentia financiara Dow Jones si site-ul financiar Market Watch, precum si saptamanalul Barron's, au acceptat achizitionarea grupului de catre News Corporation, potrivit NewsIn.

Rupert Murdoch a schimbat deja cativa oameni care faceau parte din conducerea Dow Jones. Astfel, el l-a numit pe Les Hinton, patronul ramurii internationale a companiei News Corporation in functia de presedinte director general al grupului Dow Jones. Totodata, Murdoch l-a numit pe Robert Thomson, patronul "The Times" in Londra in noua functie de director editorial pentru ziarul "The Wall Street Journal" si agentia financiara Dow Jones.

Si fiul lui Rupert Murdoch, James Murdoch, actualul director general al grupului britanic de televiziune BSkyS, a fost numit saptamana trecuta in functia de presedinte non-executiv al grupului, inlocuindu-l pe tatal sau, Rupert, devenind si presedinte si director executiv al News Corp Europa si Asia.

La inceputul lunii august, News Corporation a anuntat ca va cumpara grupul Dow Jones pentru 5,6 miliarde de dolari dupa ce, timp de mai multe luni, a negociat cu familia Bancroft, cea care controleaza grupul. Initial, familia Bancroft a anuntat ca va bloca vanzarea, iar o parte dintre angajatii "The Wall Street Journal" au protestat, aratandu-se ingrijorati de ingerintele lui Rupert Murdoch.

Rupert Murdoch este presedintele si actionarul majoritar al companiei News Corporation. Aceasta detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times" si "News of the World" si mai multe site-uri.

Dow Jones este un grup de informatii financiare infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "The Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri