Societatea Music Television System SRL Bucuresti, detinatoarea licentei audiovizuale pentru transmisia prin satelit a postului MTV, a cedat licenta postului MTV societatii Pro TV SA Bucuresti, iar Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat marti aceasta cedare.

"Exista un contract cu MTV Londra, prin care ne vor furniza programe. In timp vom mai schimba continutul. Va ramane muzica romaneasca, dar vom schimba continutul. Sediul ramane in aceeasi locatie", a declarat in fata membrilor CNA reprezentanta societatii Pro TV SA Bucuresti, Adriana Papureanu. CNA a aprobat transferul de licenta intre cele doua societati.

In dosarul depus la CNA exista si acordul de incetare a colaborarii cu societatea Music Television System SRL Bucuresti, si inceperea colaborarii cu societatea Pro TV SA Bucuresti.

"Music Television System nu avea destula putere financiara sa gestioneze un brand precum MTV, asa ca a facut cateva recomandari la Londra privind potentiali operatori din Romania. Planurile bugetare si de investitii ale Viacom, compania care detine MTV, sunt foarte mari si Music Television System nu ar fi facut fata acestor planuri de bugetare si investitii. Urmeaza sa fie discutata si o prima de transfer a brandului MTV de la Music Television System la Pro TV SA Bucuresti", au declarat, pentru NewsIn, persoane apropiate tranzactiei.

Surse din piata spun ca atat Viacom, cat si Pro TV SA Bucuresti vor negocia o prima de transfer cu detinatorii Music Television System, prima care va fi negociata in titluri de participare la cele doua grupuri.

Detinatoarea licentei audiovizuale a postului MTV este, potrivit CNA, societatea Music Television System SRL, ai carei actionari sunt: Chandler International SRL (asociat unic Anghel Ilinca, 70%), East Broadcasting Media SRL (asociat unic East Broadcasting Company Network LLC, al carei asociat unic este Csaba Attila Nagy, 20%) si Haarmann Grup SRL (asociat unic Grigore Iorgu, 10%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Proprietarul Pro TV a scazut pe bursa dupa anuntul vanzarii