"Aceasta preluare este o dovada ca exista vointa si increderea deplina in dezvoltarea viitoare a companiei. De asemenea, vor fi atrasi in actionariat si alti seniori ai companiei printre care Stefan Voloaca, Luciana Zamfirescu, Bogdan Cheroiu, Mihaela Stanoiu si Eugen Terchila", a declarat, potrivit NewsIn, Marcel Straut.

"Tranzactia s-a realizat la valoarea nominala a actiunilor, investitia facuta fiind una de suflet si mai putin financiara", a explicat Marcel Straut. De asemenea, Stefan Iordache, chief operating officer Leo Burnett Romania, a declarat, pentru NewsIn, ca nu este vorba de o vanzare, ci de o retragere de actionariat. "Carmen Chipuc si Bogdan Naumovici l-au urmat pe Stefan Iordache in actiunea de retragere, Stefan gestionand dintotdeauna interesele lor in relatia cu fosta Starlink, actuala Bigger Group", au declarat reprezentantii Leo Burnett Romania.

Marcel Straut a mai spus ca fosta agentie Starlink a decis sa se desparta de Leo Burnett Romania deoarece directia fortelor de dezvoltare a agentiei a urmat alta cale decat cea din Leo Burnett Romania. "Starlink Worldwide s-a repozitionat si si-a schimat numele in Spark, ducandu-se pe o nisa specifica pietei americane: digital advertising. In Romania, Starlink a urmat o alta traiectorie de dezvoltare, si anume cea a comunicarii integrate, dezvoltand divizii in toate zonele de comunicare: media clasica, BTL (bellow the line - publicitate neconventionala - n.r.), PR, creatie, strategic planning, communication planning", a declarat Marcel Straut.

Agentia Starlink, afiliata la Publicis, a facut parte grupul Leo Burnett Romania, alaturi de agentii precum Starcom, The Practice sau 23. Starlink a fost impartit, la inceputul acestui an, in doua agentii, Starlink Media si Starlink Creative Services, iar in luna mai a acestui an a lansat o divizie de relatii publice. Printre clientii gestionati de Starlink s-au numarat Anchor Group, Adevarul Holding, AutoItalia, Bancpost si Dom Perignon.

Citeste si:

In Romania, grupul Leo Burnett este detinut minoritar de grupul Publicis si se numara printre cele mai mari agentii de publicitate din tara. Din grup fac parte Leo Burnett&Target (agentie full-service), The Practice (agentie de relatii publice), 23 (shop de creatie), iLeo (servicii interactive) si Starcom (agentie de media). Grupul gestioneaza clienti precum Orange, InBev, Procter & Gamble si Banca Romaneasca.

Publicis este al patrulea grup de servicii de comunicare din lume si include, printre altele, agentiile Leo Burnett Worldwide, Saatchi & Saatchi, Starcom MediaVestGroup si ZenithOptimedia. Publicis este prezent si in Romania prin agentiile Leo Burnett & Target, Saatchi & Saatchi, Opti Media, Zenith Media, Starcom si Starlink.