Tribune, unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA care detine, printre altele, cotidianul "Los Angeles Times", a fost cumparat de miliardarul Sam Zell cu 8,2 miliarde de dolari, informeaza un comunicat al grupului, citat de editia online a publicatiei "Le Monde".

"Noi avem intentia de a aduce o noua cultura antreprenoriala, rapida, care sa recompenseze inovatia", a declarat Sam Zell care a devenit si presedinte-director general al grupului. Totodata, el a numit si cinci noi administratori. De asemenea, Zell a anuntat ca va retrage grupul de la Bursa din New York.

Miliardarul Sam Zell a precizat faptul ca a decis sa investeasca in grup o suma suplimentara de 315 milioane de dolari.

Mogulul afacerilor imobiliare Sam Zell a castigat in luna aprilie licitatia pentru achizitia companiei Tribune, oferind 34 de dolari pe o actiune, ceea ce a situat propunerea lui de cumparare la valoarea de 8,2 miliarde de dolari.

Tribune este unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA. Compania detine, in prezent, 11 cotidiene, printre care "Los Angeles Times", "Newsday", "The Sun" si "Chicago Tribune", precum si 25 de posturi de televiziune, reteaua de cablu Superstation WGN si canalul radio WGN-AM.

Sam Zell este un cunoscut om de afaceri din domeniul imobiliar si presedinte al firmei de investitii Equity Group Investments. El are o avere estimata la 4,5 miliarde de dolari si, potrivit revistei "Forbes", este al 52-lea cel mai bogat american.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Traian Basescu a criticat dur CNA si Avocatul Poporului