Grupul News Corporation, detinut de mogulul media Rupert Murdoch, a anuntat vanzarea a opt posturi locale de televiziune catre fondul de investitii Oak Hill Partners pentru un pret de 1,1 miliarde dolari.
Fondul de investitii Oak Hill Partners detine deja noua posturi de televiziune prin filiala Local TV LLC, iar cele opt canale de televiziune pe care le achizitioneaza au facut parte, pana in prezent, din Fox Television, o filiala a News Corporation.

Gestionarea canalelor de televiziune ar putea reveni miliardarului Sam Zell, noul patron al companiei de presa Tribune, care a incheiat un acord, saptamana trecuta, cu Local TV LLC.

Acordul incheiat intre Tribune si Local TV LLC prevede crearea unei societati destinate sa regrupeze serviciile de gestionare, tehnologie si alte costuri de functionare a canalelor celor doi parteneri. Noua entitate va functiona ca o filiala, apartinand in intregime grupului Tribune.

Totodata, cele doua grupuri au precizat ca finalizarea cesiunii celor opt canale ar trebui sa se petreaca in cursul primului trimestru al anului 2008.

Operatia este rezultatul adoptarii, saptamana trecuta, in Statele Unite, a unei noi reforme care permite unui grup de presa sa detina, in acelasi timp, actiuni in grupuri de presa scrisa si in audiovizual.

News Corporation a mai anuntat, in acest an, ca a cumparat pentru 5,6 miliarde dolari grupul Dow Jones, din care face parte si cotidianul The Wall Street Journal. Negocierile au durat mai multe luni deoarece familia Bancroft, care controla grupul, a blocat initial vanzarea, iar o parte dintre angajatii The Wall Street Journal au protestat, aratandu-se ingrijorati de eventualele ingerinte ale lui Rupert Murdoch in politica editoriala a cotidianului.

Compania News Corporation, controlata de mogulul australian Rupert Murdoch, detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care The Sun, The Times si News of the World, precum si mai multe site-uri.

Grupul de presa Tribune, unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA care detine, printre altele, cotidianul Los Angeles Times, Newsday si The Sun, a fost cumparat, saptamana trecuta, de miliardarul Sam Zell cu 8,2 miliarde de dolari. Sam Zell este un cunoscut om de afaceri din domeniul imobiliar si presedinte al firmei de investitii Equity Group Investments. El are o avere estimata la 4,5 miliarde de dolari si, potrivit revistei Forbes, este al 52-lea cel mai bogat american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri