Aceasta tranzactie pune capat existentei Emap, companie fondata in 1947.

Totodata, in data de 7 decembrie, Emap a anuntat vanzarea diviziilor editoriala (publishing) si radio catre cel mai mare editor privat din Europa, Bauer Publishing, pentru suma de 1,14 miliarde lire sterline (aproximativ 1,58 miliarde euro).

Emap a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, ca analizeaza mai multe oferte de vanzare a companiei sau a unor parti din aceasta. in ultimele luni, grupul de media a trecut printr-un amplu proces de vanzari, deoarece compania si-a fixat ca strategie concentrarea pe domeniile media digitale si pe produsele catre companii (business-to-business).

Citeste si:

Emap a vandut, de curand, diviziile sale franceze care se ocupau de targuri si care editau publicatii de consum, posturile sale de radio irlandeze si revistele pe care le detinea in Australia.

Emap este un grup britanic de media care detine, la nivel international, mai multe reviste, printre care FHM, The One si Q magazine, posturi radio si TV, precum si firme care se ocupa cu organizarea de evenimente si conferinte. in 2006, compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 miliarde euro si un profit operational de 328 milioane euro.

In Romania, Emap a acordat licenta pentru revista FHM companiei Sanoma-Hearst Romania.