Grupul media Pearson, care detine ziarul de afaceri "Financial Times", a achizitionat o retea de site-uri de stiri business, Money-Media, care ofera servicii online pentru industria de gestionare a fondurilor, informeaza Brandrepublic.com, citat de NewsIn. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Reprezentantii publicatiei "Financial Times" au spus ca aceasta achizitie va aduce mai multa audienta din randul companiilor care se ocupa cu gestionarea de fonduri. "Aceasta achizitie va sustine si va ajuta la dezvoltarea strategiei noastre de a fideliza utilizatorii din pozitii cheie", a declarat John Ridding, chief executive la "Financial Times".

Money-Media, care detine site-uri precum Ignites.com, Fundfire.com si BoardIQ.com, ofera stiri si analize prin reteaua de site-uri si trimite mailuri cu informatii catre investitori, directori de companii, consultanti si persoane din industria de gestionare a fondurilor. Reteaua Money-Media a avut venituri de 16 milioane de dolari in 2007.

Grupul Pearson a vandut in decembrie compania Les Echos, care detine cotidianul "Les Echos", catre grupul francez de produse de lux Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).

Pearson este un grup de media care detine, printre altele, ziarul de afaceri "Financial Times" si 50% din actiunile publicatiei "The Economist". Pearson este si cel mai mare publisher de carti din Marea Britanie si al doilea din Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Seful Ford Romania "trage de urechi" Guvernul: Au promis ceva...