Creatorii Wikia Search au spus insa ca va dura cel putin doi ani pana cand Wikia Search va avea rezultate ce il vor face sa fie o alternativa viabila fata de celelalte motoare de cautare.

"Conceptul motorului de cautare Wikia se bazeaza pe feedback-ul primit de la o comunitate deschisa si transparenta de utilizatori. Bineinteles, inainte de a incepe, noi nu avem informatii de feedback de la utilizatori, asa ca rezultatele nu sunt tocmai bune. Dar ne asteptam ca acestea sa se imbunatateasca in saptamanile urmatoare", a declarat Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia.

Wikipedia este cea mai populara enciclopedie multilingvistica online gratuita, iar site-ul sau este pe locul noua printre cele mai utilizate website-uri, potrivit companiei de monitorizare a traficului pe internet Alexa.com. Enciclopedia, care poate fi completata de orice utilizator, contine peste sapte milioane de articole, scrise in 251 de limbi.

Wikipedia a fost creata in 2001 de Jimmy Wales si Larry Sanger si este detinuta de organizatia non-profit Wikimedia Foundation. Wikimedia Foundation mai detine si alte proiecte, printre care, dictionarul Wiktionary, dictionarul de citate Wikiquote, biblioteca online Wikibooks si biblioteca de cursuri universitare si teste Wikiversity.