Fondatorul Wikipedia ataca piata motorelor de cautare cu Wikia Search

Fondatorul enciclopediei online Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat luni motorul de cautare Wikia Search care va rivaliza cu Google si va oferi utilizatorilor mai multa transparenta asupra rezultatelor cautarii, informeaza Brandrepublic.com, citat de NewsIn.

Creatorii Wikia Search au spus insa ca va dura cel putin doi ani pana cand Wikia Search va avea rezultate ce il vor face sa fie o alternativa viabila fata de celelalte motoare de cautare.

"Conceptul motorului de cautare Wikia se bazeaza pe feedback-ul primit de la o comunitate deschisa si transparenta de utilizatori. Bineinteles, inainte de a incepe, noi nu avem informatii de feedback de la utilizatori, asa ca rezultatele nu sunt tocmai bune. Dar ne asteptam ca acestea sa se imbunatateasca in saptamanile urmatoare", a declarat Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia.

Wikipedia este cea mai populara enciclopedie multilingvistica online gratuita, iar site-ul sau este pe locul noua printre cele mai utilizate website-uri, potrivit companiei de monitorizare a traficului pe internet Alexa.com. Enciclopedia, care poate fi completata de orice utilizator, contine peste sapte milioane de articole, scrise in 251 de limbi.

Wikipedia a fost creata in 2001 de Jimmy Wales si Larry Sanger si este detinuta de organizatia non-profit Wikimedia Foundation. Wikimedia Foundation mai detine si alte proiecte, printre care, dictionarul Wiktionary, dictionarul de citate Wikiquote, biblioteca online Wikibooks si biblioteca de cursuri universitare si teste Wikiversity.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri