Tranzactie pe piata serviciilor de vanzari si marketing

Compania International Marketing & Sales Group Limited (IMSG) din Marea Britanie, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a cumparat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup (BiP), detinuta de Eugen si Ioana Saulea, pentru 3,3 milioane dolari.

Acordul de preluare a companiei romanesti, semnat la 21 decembrie 2007, a fost anuntat de grupul britanic la sfarsitul anului trecut, fara sa fie insa prezentate detalii privind termenii achizitiei. Tranzactia va fi finalizata in 2011.

Achizitia va fi realizata in trei etape, IMSG preluand, intr-o prima etapa, 50% din actiunile BiP. Restul de 50% din titluri vor fi cumparate in doua faze distincte, respectiv 25% in 2009 si 25% in 2011, pretul acestora fiind stabilit in urma unui audit independent.

“Valoarea totala estimata a tranzactiei este de 3,3 milioane dolari, insa avem de-a face cu un mecanism care urmeaza sa produca rezultate in timp si care este conditionat de performanta BiP ca grup. Asadar pretul de achizitie este direct propotional cu rezultatele financiare ale companiei", se arata intr-un comunicat al companiei romanesti.

Structura organizationala si actuala echipa manageriala a BiP Grup vor fi pastrate in acelasi format, urmand sa fie consolidate si dezvoltate ulterior.

"Parteneriatul cu IMSG a fost incheiat pe patru ani, urmand ca la sfarsitul acestei perioade BiP Grup sa fie achizitionata in totalitate", a declarat directorul general al BiP Grup, Eugen Saulea (foto).

BiP Grup a fost infiintata in Bucuresti, in anul 2004, de catre Eugen si Ioana Saulea si ofera servicii specializate de merchandising, promovare, vanzare si distributie companiilor din Europa de Est. Firma are o retea de sapte filiale si a raportat in anul 2006 o cifra de afaceri de 2,9 milioane de lei si un profit net de 1,46 milioane de lei.

IMSG a fost infiintat in 1996 de Gregory Thain, presedinte si director general al grupului. Grupul este listat din anul 2005 pe piata alternativa AIM, administrata de Bursa din LondraBursa din Londra si are o capitalizare de piata de 150 milioane dolari.

International Marketing & Sales Group Limited are activitati in Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Turcia, Ungaria si India, prin cele 20 de birouri pe care le detine.

Printre clientii BiP Grup, companie infiintata in 2004 de catre Eugen si Ioana Saulea, se numara: Coca Cola, JT International, L’Oreal, Kraft Foods, Tuborg, Interbrew, Wrigley, Tchibo, Red Bull, Philip Morris, Masterfoods, Intersnacks, Elite, etc.

In procesul de vanzare, BiP Grup a fost consiliata de o echipa a bpv Grigorescu, condusa de dl. avocat Alexandru Rusu. bpv Grigorescu este o firma romaneasca independenta de avocatura care face parte din alianta bpv Legal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri