Doua surse avizate in ceea ce priveste activitatile editurii cu sediul la Hamburg au spus ca tranzactia ar putea fi incheiata saptamana viitoare, marcand astfel o iesire a Pearson din companiile cu capital mixt care implica ziare de limba straina, scrie NewsIn.

In conformitate cu stiri publicate saptamana aceasta in presa germana si britanica, compania Gruner+Jahr, detinuta de grupul media Bertelsmann, ar putea plati in mod direct aproximativ jumatate din pretul estimat la 15-20 milioane euro (22-29 milioane dolari), restul reprezentand licenta anuala de folosire a marcii FT Deutschland.

Ziarele au mai scris ca Gruner+Jahr ar putea fuziona afacerea Financial Times Deutschland cu alte activitati ale sale din domeniul media, cum ar fi Capital sau Boerse Online.

Atat reprezentantii Gruner+Jahr, cat si cei ai Pearson au refuzat sa comenteze, mai scrie Reuters.
Compania Gruner+Jahr este cunoscuta mai ales ca editor de reviste, cum ar fi Gala sau GEO, si a facut doar cateva "incursiuni" in afaceri cu ziare germane.

Gruner+Jahr publica peste 300 de reviste in 24 de tari si detine participatii la ziare locale germane, cum ar fi Saechsische Zeitung, Dresdner sau Chemnitzer Morgenpost.

Citeste si:

Compania Pearson trebuie sa prezinte marti o actualizare a tranzactiilor sale, putin inainte de deschiderea sedintei Bursei de Valori de la Londra.

Divizia FT a Pearson are in continuare o companie cu capital mixt in Rusia, cu cotidianul de afaceri Vedomosti. Grupul mai are, de asemenea, detineri la un ziar financiar si la o revista sud-africane - BDFM - si la un ziar financiar din India, Business Standard.

Pearson a vandut grupul spaniol de presa Recoletos conducerii companiei in 2004, iar in iulie 2007 a vandut cotidianul francez Les Echos grupului din sectorul produselor de lux LVMH.

Editura Pearson, cu sediul la Londra si condusa de directorul general Marjorie Scardino, a inceput partenriatul sau german cu compania Gruner+Jahr in 2000, in incercarea de a concura liderul cotidienelor germane de afaceri, Handelsblatt.