Indira Crasnea, redactor-sef adjunct al agentiei de presa Mediafax, este presedintele interimar al Clubului Roman de Presa (CRP), pentru 30 de zile, iar mandatele reprezentantilor patronilor care sunt membri in Consiliului de Onoare al CRP au fost prelungite pentru inca 30 de zile.
Adunarea Generala a CRP avea pe ordinea de zi a sedintei de duminica alegerea unui nou presedinte dupa ce mandatul lui Cristian Tudor Popescu expirase, iar acesta a decis sa se retraga din CRP alaturi de colegii din Asociatia Jurnalistilor din Romania, organism care reprezinta jurnalistii. Intrucat niciun membru al CRP nu si-a depus candidatura, AG a decis sa o numeasca pe Indira Crasnea in functia de presedinte interimar al CRP, pentru o perioada de 30 de zile, pana la urmatoarea AG a CRP.

Pana la sedinta de duminica, Consiliul de Onoare al CRP era format din 44 de membri, 22 de jurnalisti si 22 de reprezentanti ai patronatului. Intrucat cei 22 de jurnalisti s-au retras din CRP deoarece s-au organizat in Asociasia Jurnalistilor din Romania, in CO mai ramasesera cei 22 de reprezentanti ai patronatului.

Dintre cei 22 de jurnalisti din CRP, 20 sunt membri ai AJR, asociatie fondata in decembrie 2007, cand Clubul Roman de Presa s-a reorganizat, prin despartirea organizatiei care-i reprezinta pe jurnalisti de cea care-i reprezinta pe patronii de presa.

Reprezentantii celor doua organizatii urmeaza ca in termen de 30 de zile sa stabileasca statul si un protocol de colaborare intre cele doua asociatii.

Membrii AJR care faceau parte si din CRP, prezenti in sedinta de duminica a Clubului, au decis sa paraseasca sedinta din motive de ordin procedural.

Presedintele AJR a explicat ca jurnalistii nu au dorit sa saboteze sedinta CRP prin acest demers, ci pur si simplu s-a intamplat ceea ce s-a stabilit cu un an in urma. "Ceea ce s-a intamplat era normal. Noi nu ne-am propus sa sabotam sedinta, ci am decis sa facem ceea ce s-a hotarat in urma cu un an, despartirea jurnalistilor profesionisti de partea patronala din CRP", a declarat duminica, pentru NewsIn, presedintel AJR, Cezar Ion. "Am constatat impreuna ca CRP este, in acest moment, Patronatul Presei Romane", a spus presedintele AJR, Cezar Ion.

Adunarea Generala a CRP a decis sa excluda grupurile de presa Automedia si Sanoma Hearst Romania din organizatie, din cauza neplatirii cotizatiei, si sa primeasca in CRP societatile Satiricon si Media Promovalores.

In cadrul unui proces de reorganizare a Clubului Roman de Presa (CRP), in decembrie 2007 a fost infiintata Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), prin despartirea sectiei care-i reprezinta pe jurnalisti de cea care-i reprezinta pe patronii de presa. Printre membrii fondatori ai AJR se numara Cristian Tudor Popescu, Marius Tuca si Gabriela Vranceanu-Firea, Catalin Popa, Vlad Sterescu, Dorin Chiotea, Daniel Apostol si Cristian Hostiuc.

In cadrul aceluiasi proces de reorganizare, sectia care-i reprezinta pe patronii de presa din CRP se organizeaza in Asociatia Patronala, dar care nu a finalizat actele juridice.

Clubul Roman de Presa este o organizatie neguvernamentala, apolitica, ce detine personalitate juridica proprie din toamna anului 1998. Prin activitatea sa, CRP isi propune sa participe activ la imbunatatirea calitativa a presei romanesti si la crearea unui mediu de afaceri favorabil companiilor mass-media.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri