Utilizatorii de Internet din Statele Unite ale Americii au urmarit mai mult de 10 miliarde de clipuri online pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, ceea ce a insemnat un nou record pe piata video online.
Acest numar gigant de utilizatori reprezinta cel mai mare consum de video online din istoria studiului Reston comScore. “Decembrie a reprezentat o luna puternica in ceea ce priveste numarul de clipuri video vizionate”, a declarat Erin Hunter, vicepresedinte comScore.

Totodata, acesta a afirmat ca “odata cu intentia scenaristilor de a pastra noile episoade de televiziune in acelasi format, spectatorii au incercat sa gaseasca alternative pentru a putea avea acces la continuturi proaspete". "Se pare ca videoclipurile online vin in ajutorul celor care vor sa umple aceste spatii goale”, a completat acesta.

In topul celor mai utilizate motoare de cautare, Google si-a mentinut pozitia dobandita in Statele Unite , cel putin pe segmentul de proprietar de video online, inregistrand in decembrie 2007 – 3,3 miliarde de videouri urmarite, acest lucru insemnand un procent de 32,6% video-uri vizionate, un castig de 1,3 puncte procentuale fata de luna precedenta.

YouTube a inregistrat mai mult de 97% dintre toate videourile vazute, fiind urmat de Fox Interactive Media cu 358 de milioane de vizionari (3,5% ), de siteurile Yahoo cu 340 milioane (3,4% ) si de Viacom Digital cu 238 de milioane (2,3% ).

Asadar, aproximativ 141 de milioane de americani au vizionat videclipuri online in luna decembrie. Google a castigat si cea mai mare audienta online a videourilor, cu 79 de milioane de vizitatori unici, in timp ce Fox Interactive Media a beneficiat de 43,9 milioane utilizatori, iar Yahoo doar 38,2 milioane.

De asemenea, 77,6 milioane de spectatori au urmarit in luna decembrie 3,2 miliarde de video-uri pe YouTube.com ( 41,6 videouri/spectator), in timp ce 40,5 milioane au vazut 334 de milioane de filmulete pe MySpace.com ( 8,2 videouri/spectator).

Vizitatorii online au urmarit in total 203 minute de video online pe luna cu durata medie de 2,8 minute pe video, un utilizator vizionand circa 72 de filme video.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri