Utilizatorii de Internet din Statele Unite ale Americii au urmarit mai mult de 10 miliarde de clipuri online pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, ceea ce a insemnat un nou record pe piata video online.

Acest numar gigant de utilizatori reprezinta cel mai mare consum de video online din istoria studiului Reston comScore. “Decembrie a reprezentat o luna puternica in ceea ce priveste numarul de clipuri video vizionate”, a declarat Erin Hunter, vicepresedinte comScore.

Totodata, acesta a afirmat ca “odata cu intentia scenaristilor de a pastra noile episoade de televiziune in acelasi format, spectatorii au incercat sa gaseasca alternative pentru a putea avea acces la continuturi proaspete". "Se pare ca videoclipurile online vin in ajutorul celor care vor sa umple aceste spatii goale”, a completat acesta.

In topul celor mai utilizate motoare de cautare, Google si-a mentinut pozitia dobandita in Statele Unite , cel putin pe segmentul de proprietar de video online, inregistrand in decembrie 2007 – 3,3 miliarde de videouri urmarite, acest lucru insemnand un procent de 32,6% video-uri vizionate, un castig de 1,3 puncte procentuale fata de luna precedenta.

YouTube a inregistrat mai mult de 97% dintre toate videourile vazute, fiind urmat de Fox Interactive Media cu 358 de milioane de vizionari (3,5% ), de siteurile Yahoo cu 340 milioane (3,4% ) si de Viacom Digital cu 238 de milioane (2,3% ).

Asadar, aproximativ 141 de milioane de americani au vizionat videclipuri online in luna decembrie. Google a castigat si cea mai mare audienta online a videourilor, cu 79 de milioane de vizitatori unici, in timp ce Fox Interactive Media a beneficiat de 43,9 milioane utilizatori, iar Yahoo doar 38,2 milioane.

De asemenea, 77,6 milioane de spectatori au urmarit in luna decembrie 3,2 miliarde de video-uri pe YouTube.com ( 41,6 videouri/spectator), in timp ce 40,5 milioane au vazut 334 de milioane de filmulete pe MySpace.com ( 8,2 videouri/spectator).

Vizitatorii online au urmarit in total 203 minute de video online pe luna cu durata medie de 2,8 minute pe video, un utilizator vizionand circa 72 de filme video.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
De la Morgan Stanley, la voluntariat în politica locală
Setari Cookie-uri