2007 a fost, din nou, un an bun in ceea ce privete utilizarea Internetului in Marea Britanie. Aproximativ 36 de milioane de persoane (60% din populatia totala a tarii) s-au conectat in mediul online anul trecut, conform eMarketer.
Potrivit unui studiu realizat de eMarketer, pentru 2008 se asteapta ca 38 de milioane de persoane sa utilizeze Internetul, ceea ce ar insemna 62,6% din populatia Marii Britanii, iar in 2012 Internetul va fi folosit de 42 de milioane de oameni (69,5%).

“Marea Britanie are una din cele mai active si experimentate populatii active in mediul online din lume”, a declarat Karin von Abrams, analist eMarketer.

De fapt, Anglia va strange cel putin 40% din vanzarile online in zona Europei de Vest, in anul 2008. Potrivit unei analize realizate de eMarketer in iulie 2007, numarul de vanzari la nivel continental se impartea intre Marea Britanie, care detinea 42,1% din vanzarile online, Germania cu 20,4% si Franta cu 9,4%, pentru ca doar 28,1% sa-i corespunda restului Europei.

Astfel, desi in urmatorii ani vanzarile online nu vor mai avea aceeasi popularitate si vor fi mai putin utilizate, totusi, Marea Britanie va detine in continuare cel mai mult din vanzarile de e-commerce – 38,3% -, urmand ca Germania sa aiba 19,6%, Franta 10,3%, iar restul Europei 31,9%.

“Ceea ce a contribuit la practicarea cumparaturilor online in Marea Britanie, o constituie lunga traditie a existentei cataloagelor cu produse si shoppingului prin comenzi date pe e-mail”, spune von Abrams.

In plus, majoritatea cumparatorilor online din Regat au avut in general pareri satisfacatoare despre experientele cu acest tip de comert – online.

“Vanzatorii au avut grija ca tranzactiile sa se realizeze fara nici o problema din punct de vedere al securitatii platii si sa aiba servicii de livrare de cea mai buna calitate”, a marturisit von Abrams.

“Preturile in serviciile online sunt foarte competitive, in special la carti, la bilete de calatorie si la licitatiile organziate pe siteuri”, a adaugat aceasta.

Nu in mod surprinzator, valoarea cheltuielilor medii facute de fiecare consumator in parte a crescut constant, astfel incat eMarketer se asteapta ca suma sa se apropie in 2008 de 3.800 de dolari (2.590 de euro).

Totodata, analistul eMarketer a precizat faptul ca respectivii cumparatori de pe Internet din Marea Britanie prefera aceleasi tipuri de siteuri ca cei din Statele Unite sau din tarile europene. Aceasta a mai spus ca ca acestia ar fi si fani ai cititului, dat fiind faptul ca, potrivit studiului, in topul celor mai vizitate siteuri se situeaza pe prima pozitie siteul Amazon UK si pe a noua pozitie se afla Amazon.com.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri