LA Times a anuntat ca va renunta la aproximativ 100 – 150 de angajati, din care 50 sunt responsabili de zona editoriala.

Directorul executiv al Tribune, Sam Zell, a anuntat acest lucru prin intermediul unui email trimis catre toti angajatii prin care anunta diferite noutati. Reducerea de personal se concentreaza asupra staffului corporatiei si a tuturor celor noua ziare care fac parte din trust.

Astfel, in afara de The Times, vor mai fi afectate de acest val de concedieri si Chicago Tribune, Newsday in New York, The Orlando Sentinel, The Baltimore Sun si The Hartford Courant, a declarat redactorul David D. Hiller.

Decizia de a reduce din personal a fost luata de catre directorii executivi in sedintele de luni si marti, de la sediul Tribune din Chicago.

Deocamdata, divizia de televiziune a Tribune, formata din aproape 12 statii in toata SUA, ce include KTLA-TV Channel 5 in Los Angeles, va fi divizata. Veteranul din Fox TV, Ed Wilson, a fost insarcinat saptamana trecuta sa se ocupe de operatiunile din televiziune. Dupa ce va evalua intreaga afacere va lua propria sa decizie in legatura cu ce oameni sa pastreze in functii.

Concedierile se vor face treptat. Hiller a declarat ca cei afectati de aceasta restructurare de personal vor pleca din companie pana la sfarsitul lui martie. The Times are 3 544 de angajati, iar 887 dintre acestia se ocupa de sectiunea de stiri.

The New York Times Co., detinator al Boston Globe, a anuntat ca va renunta la 100 de joburi in sectorul de news, ca urmare a situatiei financiare dificile cauzate de scaderea veniturilor publicitare. Purtatorul de cuvant al companiei, Catherine Mathis, a marturisit ca aceste concedieri reprezinta 7,5% din totalul numarului de angajati pe newsroom din cadrul The Times, conform BostonHerald.com.

De asemenea, USA Today, cel mai vandut ziar din Statele Unite, anuntase in noiembrie 2007 ca va renunta la 45 de ziaristi (9% din echipa) din cauza scaderii veniturilor publicatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Publicitatea online în vreme de incertitudine
Setari Cookie-uri