Curtea Suprema de Justitie din Republica Moldova a anulat, luni, dreptul de a retransmite programele TVR 1 pe perioada procesului de fond cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), dupa ce, cu numai patru zile in urma, Curtea de Apel Chisinau acorda acest drept SRTv –ului.

"In mod surprinzator, termenul de judecare a recursului a fost fixat de catre Curtea Suprema de Justitie in data de 18.02.2008, un termen extrem de scurt, avand in vedere ca procedurile in asemenea cazuri dureaza de regula aproximativ doua luni. Graba cu care a fost fixat termenul de recurs, neobisnuita pentru practica din tara vecina, precum si judecarea rapida a recursului, ca si faptul ca CCA a castigat recursul pe o motivatie laconica, determina SRTv sa considere ca, in fapt, nu se doreste retransmiterea programelor TVR 1 in Republica Moldova", anunta biroul de presa al TVR.

CCA sutine in motivatia trimisa Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova, ca suspendarea deciziilor nu ar fi justificata in raport cu inscrisurile din dosar, fara sa motiveze insa si de ce, desi Curtea de Apel Chisinau apreciase tocmai in urma analizarii acestor inscrisuri ca sustinerile Societatii Romane de Televiziune si suspendarea deciziilor sunt pe deplin justificate.

In motivarea recursului inaintat de catre CCA se mai adauga doar ca hotararea ar afecta interesele Tele M International, care detine o licenta de la CCA. In procesul de fond insa, SRTv contesta exact acest fapt si anume modul in care CCA a anulat licenta pe care o detinea SRTV, acordand altei societati dreptul de utilizare a frecventei pe care se retransmitea TVR 1.

"In acest context, SRTv isi exprima dezamagirea fata de solutia pronuntata in recurs si ii asigura pe telespectatorii sai din statul vecin ca va continua lupta in justitie, facand in paralel eforturi sustinute pentru a obtine o cat mai mare acoperire pentru retransmiterea TVR 1 in Republica Moldova, indiferent de barierele juridice sau politice pe care le va intampina", se anunta in comunicatul de presa al TVR.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) obtinuse, pe 14 februarie, in instanta, suspendarea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de anulare a emisiei TVR in Republica Moldova si negociaza cu Intreprinderea "Radiocomunicatii" reluarea transmisiilor postului, anunta biroul de presa al TVR.

Scandalul in jurul retransmiterii in Republica Moldova a programelor TVR1 a inceput in data de 31 iulie cand CCA a scos la concurs, la cererea Ministerului Dezvoltarii Informationale, licenta pentru reteaua a II-a de stat, detinuta pana atunci de SRTv. Motivul invocat a fost neonorarea obligatiilor de catre SRTv. Mai multi membri ai CCA si reprezentanti ai societatii civile din Moldova au declarat drept ilegala aceasta decizie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
InternetCorp relansează retail.ro, proiect de publishing cu noi servicii
Setari Cookie-uri