Societatea Romana de Televiziune (SRTv) doreste sa infiinteze doua posturi TV, TVR 3, un canal cu acoperire nationala care va fi dedicat problemelor comunitatilor, si TVR INFO, un canal cu acoperire nationala care va transmite informatii utilitare, si a depus luni, la CNA, dosarele de licentiere.

TVR 3 ar urma sa fie primul canal cu acoperire nationala care va fi dedicat problemelor comunitatilor, respectiv evenimentelor de interes regional, anunta televiziunea publica printr-un comunicat de presa. TVR spune ca va folosi resursele studiourilor teritoriale pentru realizarea unui canal de nivel national dedicat problemelor regionale.

De asemenea, TVR are in proiect cresterea numarului de studiouri teritoriale pentru reflectarea problemelor tuturor comunitatilor din Romania. TVR 3 va difuza, in timpul saptamanii, programe preponderent informative, iar in week-end va prezenta divertisment, emisiuni pentru copii, spectacole, concerte, filme, transmisiuni sportive si reportaje de calatorie.

Celalalt post de televiziune, TVR INFO, este conceput ca un canal cu acoperire nationala care va transmite informatii utilitare din domenii precum meteo, trafic auto, feroviar si aerian, mediu, sanatate si informatii bancare de interes national. TVR INFO se va adresa tuturor categoriilor de varsta si va oferi telespectatorului informatii din cele mai diverse domenii.

Postul va transmite in timp real imagini de pe camerele montate pe autostrazi si pe principalele drumuri nationale. De asemenea, TVR INFO va avea acces la stream-ul video al camerelor de supraveghere a traficului auto. TVR a convenit cu Inspectoratul General al Politiei pentru a beneficia de semnalele camerelor acestei institutii si ale serviciului Infotrafic.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) se afla, printre altele, si solicitarea SRTv de licenta audiovizuala pentru cele doua posturi de televiziune.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova. Anul acesta va incepe sa emita TVR Targu Mures iar anul viitor va incepe sa emita TVR Constanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Global Records alocă 125.000 de euro pentru lupta contra COVID-19
Setari Cookie-uri