Horia Ghibutiu, redactor-sef Compact, preia conducerea editoriala a Evenimentului zilei de la fostul sau coleg, Razvan Ionescu; saptamana trecuta, Ionescu a anuntat managementul companiei asupra deciziei sale de a demisiona. Daniel Nanu, redactor-sef adjunct al ziarului Compact, va asigura coordonarea editoriala a cotidianului gratuit editat de catre Ringier Romania.

Horia Ghibutiu (39) are o experienta de 18 ani in jurnalism. A debutat in 1990 la Tineretul Liber. In 1993 s-a alaturat pentru prima data echipei Evenimentul zilei, pe pozitia de secretar de redactie, in cadrul careia a crescut, devenind sef de departament.

In total, Horia Ghibutiu a acumulat opt ani de experienta in cadrul cotidianului Evenimentul zilei. Din septembrie 2006 este redactor-sef al ziarului gratuit Compact, unul dintre cele mai importante proiecte ale editurii Ringier, pe care l-a pozitionat cu succes in segmentul tanar-urban.

In zilele urmatoare managementul Ringier va demara procesul de selectie pentru postul de redactor-sef, atat in cadrul companiei cat si in afara sa. Luand in calcul importanta ziarului Evenimentul zilei precum si responsabilitatea acestui post, acesta va fi un proces complex. Postul de redactor-sef al cotidianului Compact ramane vacant pana la finalizarea procesului de selectie pentru Evenimentul zilei.

Managementul Ringier Romania ii multumeste lui Razvan Ionescu pentru colaborare si ii ureaza lui Horia Ghibutiu mult succes in noul sau rol.

“Evenimentul zilei este unul dintre titlurile cheie ale trustului Ringier si suntem decisi sa-i construim un viitor durabil ziarului. In urma cu cateva saptamani am numit unul dintre cei mai buni manageri ai Ringier in fruntea diviziei din care Evenimentul zilei face parte. Astazi atribuim interimar rolul conducerii editoriale a Evenimentului zilei unuia dintre cei mai buni ziaristi si lideri de echipa, Horia Ghibutiu. Zilele ce urmeaza vom demara un complex proces de selectie pentru pozitia de Redactor Sef al Evenimentului zilei”, a declarat Marius Hagger, general manager al Ringier Romania.

“Sunt extrem de onorat de faptul ca am fost nominalizat pentru aceasta functie si, in egala masura, perfect constient de responsabilitatea pe care o implica acest lucru, fiindca Evenimentul zilei a fost, este si va ramane cel mai influent brand al presei scrise din Romania”, a spus Horia Ghibutiu, prim redactor-sef adjunct.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si