Grupul suedez de televiziune MTG ar putea intra in Romania

Grupul suedez de televiziune MTG ar putea investi pe pietele media din Romania si Slovacia, dupa ce a anuntat vanzarea retelei DTV companiei rusesti CTC Media contra sumei de 395 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

"Cautam oportunitati de a investi in Europa de Est", a spus presedintele executiv MTG, Hans-Holger Albrecht, cu precizarea ca investitiile grupului s-ar putea indrepta catre Romania si Slovacia.

MTG va incasa 395 de milioane de dolari (256,77 milioane de euro) de la cea mai mare companie privata de televiziune din Rusia, CTC Media, pentru reteaua DTV. Albrecht a spus ca este un "pret fantastic" si ca, potrivit analistilor, achizitia DTV nu putea fi ieftina, date fiind rezultatele financiare de anul trecut ale retelei.

"DTV este o retea bine condusa, profitabila si stabila care ne va spori vizibilitatea pe piata de publicitate TV din Rusia care se dezvolta rapid", a spus presedintele executiv CTC Alexander Rodnyansky.
Vanzarile de publicitate TV au crescut cu 34% in 2007 in Rusia, pana la 4,3 miliarde de dolari (2,79 miliarde de euro), iar pentru 2008, este preconizata o crestere de inca 28%.

Potrivit reprezentantilor CTC Media, achizitia DTV ar putea fi incheiata pana la sfarsitul lunii iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri