TiVo, cel mai popular producator de casete video, s-a aliat cu YouTube pentru a aduce consumatorilor TV posibilitatea de a viziona clipurile video existente pe reteaua sociala direct la televizor, titreaza New York Times.
“Strategia TiVo este aceea de a crea o punte de legatura intre siteurile video si televiziune, si de a oferi cat mai mult continut video utilizatorilor sai”, a declarat Tara Maitra, vicepresedinte TiVo.

TiVo este ultimul venit pe piata care urmareste sa introduca videoclipurile de pe Internet la televizor. Un concurent al sau este compania Apple, care a introdus pe piata o versiune cu caracteristici similare TiVo, numita Apple TV, relateaza New York Times.

Desi un numar semnificativ de companii incearca sa aduca continut video online pe micile ecrane, totusi, nici un produs de acest fel nu domina piata.

“In timp ce invat folosind computerul meu, primesc o multime de alte informatii din alte surse de pe Internet”, afirma Dmitry Shapiro, fondatorul unei astfel de companii, numita Veoh. “Insa, odata ce ajung in fata televizorului, sunt blocat cu ceea ce imi ofera programele TV”, a adaugat acesta.

TiVo sunt pionierii tehnologiei casetelor video digitale, care au oferit consumatorilor posibilitatea de a revedea showurile preferate, compania realizand, la ora actuala, videoclipuri pentru patruzeci de parteneri.

Daca utilizatorii se pot loga pentru a inregistra un sezon din “Neveste disperate” pe ABC, acestia vor putea, totodata, sa se aboneze la videoclipurile de pe CNet, la episoadele de la CBS si la alte segmente, avand, in acest fel, toate continutirile downloadate pe hard disk-uri, releva jurnalistii de la New York Times.

Totusi, clipurile de pe YouTube vor fi emise prin conexiune la Internet prin reteaua de cablu.
Serviciul oferit de siteul YouTube va fi disponibil numai utilizatorilor TiVo care poseda un hardware up-to-date (la zi, de actualitate) si o conexiune prin cablu.

Din patru milioane de utilizatori ai serviciilor TiVo, mai mult de jumatate din acestia detin un sistem de operare prin cablu. Insa, din cei 1,7 milioane de utilizatori care au achizitionat pachetul direct de la compania TiVo, doar 800.000 primesc conexiune la Internet prin cablu, asa cum este nevoie pentru acest serviciu.

Utilizatorii vor putea sa se logheze in conturile lor si sa aiba acces la playlisturi, prin siteurile de video-sharing, direct de la televizoarele lor. De asemenea, compania permite utilizatorilor sa se inscrie la servicii video de pe Internet folosind softwareul numit reader (cititor) RSS.

“TiVo ar trebui sa fie cea mai buna experienta pe care o au optiunile video, indiferent prin ce vin acestea - retea de cablu, satelit sau server”, opineaza Maitra.

Decizia celor de la YouTube, de a deschide o platforma pentru developerii din afara, reprezinta rezultatul integrarii siteurilor video cu TiVo. Platforma promite sa determine procesul de upload si intretinerea videoclipurilor sa fie mult mai usor de realizat, conchid jurnalistii New York Times.

66 de milioane de utilizatori urmaresc, lunar, circa 2,6 miliarde de videoclipuri pe YouTube, potrivit ultimelor date furnizate de Nielsen Online. Cifra reprezinta 57% din numarul total de utilizatori (116,7 milioane utilizatori) care urmaresc, pe luna, clipuri video in segmentul online.

YouTube este divizie a Google Inc., care a platit, in noiembrie 2006, 1,76 de miliarde de dolari (1,13 miliarde euro) pentru a achizitiona compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri