Agentia de publicitate Draftfcb Bucuresti, fosta Foote Cone & Belding, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10,2 milioane de euro, in crestere cu 106% fata de 2006 cand a terminat cu 4,9 milioane de euro

Bogdan Santea, President&CEO Draftfcb Bucuresti, explica factorii care au determinat obtinerea acestui rezultat: „Din punct de vedere al evolutiei, anul 2007 a insemnat dezvoltare accelerata pe mai multe nivele: din punct de vedere organizatoric, au fost consolidate departamentele existente si infiintate departamente noi (BTL, PR & Events, Interactive); din punct de vedere al portofoliului de clienti, au fost atrasi clienti noi (in contextul pierderii unui singur client - Fiat, care a semnat regional un contract cu Leo Burnett). Toate acestea au avut ca rezultat dublarea cifrei de afaceri a agentiei fata de anul 2006.”

Draftfcb Bucuresti, cu o echipa in plin proces de extindere, se afla pe un trend ascendent si in 2008. Ca o confirmare, anul a debutat cu mentinerea Real,-Hypermarket in portofoliu, in urma castigarii unui pitch foarte dur in care s-au confruntat marile agentii de media din Romania. Alti clienti importanti castigati in 2007 sunt Albalact (Zuzu), Brown Forman (Jack Daniel’s, Finlandia, Southern Comfort), MoneyGram, Ringier (Libertatea) si Kraft.

Cosmin Radoi, Director Executiv Draftfcb Bucuresti, a descris directiile in care se vor concentra eforturile agentiei in acest an: „Pentru 2008 ne-am propus 4 directii de dezvoltare, avand in vedere activitatea pe plan local si in interiorul retelei internationale DRAFTFCB: diversificarea serviciilor catre clientii existenti, completarea portofoliului cu clienti locali, implicarea tot mai activa in activitatile de new business ale retelei regionale DRAFTFCB si consolidarea unor conturi internationale pe plan local. Din punctul de vedere al performantelor financiare, obiectivul pentru 2008 este cresterea cifrei de afaceri cu 50%.”

Anul 2007 a marcat transformarea Foote Cone & Belding Bucharest in Draftfcb Bucuresti, in urma unirii, la nivel international, a Foote Cone & Belding cu Draft. Draftfcb Bucurestibeneficiaza, ca urmare a apartenentei la reteaua internationala DraftCB, de experienta de mai bine de 135 de ani in industria publicitatii a Foote Cone & Belding care se impleteste cu viziunea si expertiza DRAFT. In Romania, Foote Cone & Belding (FCB) are 10 ani de activitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si