Societatea Romana de Televiziune (SRTv) vrea sa infiinteze TVR Bucuresti, un post regional cu programe generaliste care se va axa pe informatiile si evenimentele din Muntenia si Dobrogea si va transmite productii proprii, si a solicitat CNA licenta pentru transmisia prin satelit.
TVR Bucuresti ar urma sa fie un post generalist care va transmite productii proprii, in anumite intervale orare, pe canalul dedicat comunitatilor TVR 3, potrivit Biroului de Comunicare din TVR. In plus, TVR Bucuresti va furniza materiale pentru postul TVR 3.

Conform Biroului de Comunicare, "TVR Bucuresti exista deja in cadrul televiziunii publice ca un colectiv editorial care asigura partea editoriala pentru programele regionale 'Autostrada TVR' si 'Jurnalul Regional', dedicate zonelor Muntenia si Dobrogea". Acest colectiv editorial are un buget propriu. In baza acestui buget se va constitui TVR Bucuresti si, in plus, vor fi realocate resurse umane si tehnice din cadrul Televiziunii Romane.

Organigrama TVR Bucuresti nu include un post de director de programe.

In opinia managementului televiziunii publice, era nevoie de un asemena post de televziune "pentru ca aceasta zona a tarii nu era acoperita de programe regionale, care sa se axeze pe informatiile, evenimentele si comunitatile din aceasta zona". Televiziunea Romana nu are o statie teritoriala pentru zona de sud a tarii, mai exact Muntenia si Dobrogea. Noul post TVR Bucuresti ar urma sa acopere 11 judete din aceasta zona si face parte dintr-un alt proiect, mai amplu, TVR 3.

CNA a decis, in sedinta din data de 26 februarie, sa acorde SRTv licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit a posturilor TVR 3, un canal care va fi dedicat problemelor comunitatilor, si TVR INFO, un canal care va transmite informatii utilitare. TVR 3 ar urma sa difuzeze, printre altele, si programe in limbile minoritatilor. Semnalul audiovizual al postului TVR 3 va fi transmis pe satelit din Bucuresti. Potrivit Biroului de Comunicare din televiziunea publica, "pentru canalul TVR 3, resursele financiare necesare sunt minime, avand in vedere ca se folosesc resursele umane si tehnice de la studiourile teritoriale ale televiziunii publice".

TVR 3 ar urma sa fie primul canal cu acoperire nationala care va fi dedicat problemelor comunitatilor, respectiv evenimentelor de interes regional, anunta televiziunea publica. TVR spune ca va folosi resursele studiourilor teritoriale pentru realizarea unui canal de nivel national dedicat problemelor regionale.

La primul punct pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) se afla solicitarea de licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit inaintata de Societatea Romana de Televiziune (SRTv) pentru postul TVR Bucuresti.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri