Publicitatea online din Marea Britanie va depasi in valoare publicitatea TV in 2009, potrivit Interactive Advertising Bureau (IAB).
Publicitatea online din Marea Britanie a atins in 2007 valoarea 5,6 miliarde de dolari (3,5 miliarde euro), ceea ce inseamna 15,3% din totalul pietei de advertising.

Spre comparatie, TV-ul detine monopolul in publicitatea din Romania, bugetul alocat acestui segment detinand 70-80% din totalul advertising-ului local.

“Daca in Romania online-ul se situeaza undeva intre 2 si 3%, in Marea Britanie distributia pe media este foarte diferita, mai ales pentru ca acolo penetrarea Internetului este in proportie de 75%, fata de 25%, cat este la noi. In plus, in Anglia, spre deosebire de Romania, unde consumul de televiziune este mare, exista foarte multe conexiuni broadband, care ajuta dezvoltarea aplicatiilor de pe Internet”, a declarat Vlad Popa, Sales & Client Service Director InternetCorp.

Spre deosebire de publicitatea online, reclamele print din Marea Britanie au constituit 19,9% din piata publicitara, iar cele televizate 21,8%.

Pana la sfarsitul lui 2009, segmentul de publicitate online va detine cea mai mare parte din totalul de advertising, potrivit directorului IAB din Marea Britanie, Guy Phillipson.

In comparatie, australienii au petrecut mai mult timp in mediul online, in medie 13,7 ore/saptamana, fata de 13,3 ore/saptamana de vizionare a programelor TV, arata un studiu realizat luna trecuta de Nielsen Online.

Studiul celor de la Nielsen releva faptul ca reteaua de Internet din Australia atinge, in momentul de fata, maturitatea, 84% din locuinte beneficiind de conexiune la Internet.

De asemenea, advertisingul online din Marea Britanie a crescut anul trecut cu 38%, in special pentru ca numarul utilizatorilor de Internet s-a marit, dar si pentru ca pretul laptopurilor a inceput sa scada si televiziunea prin retea Internet a inceput sa capete popularitate.

“Datorita vitezelor din ce in ce mai mari la conexiunile Internet si timpului din ce in ce mai mare petrecut pe site-uri, viitorul publicitatii online pare promitator – de fapt, ne asteptam ca acesta sa ia locul televiziunii in 2009 si sa devina cel mai mare mediu de comunicare publicitar din Marea Britanie”, a declarat Phillipson.

Totodata, avansul segmentului online se datoreaza si publicitatii de la TV, din Marea Britanie, care este o piata relativ mica, comparativ cu cea de 70 de miliarde de dolari (44,5 miliarde euro) din Statele Unite.

Piata de publicitatea online din Marea Britanie a ajuns anul trecut la valoarea de 5,6 miliarde de dolari (3,5 mld. euro) si urmeaza sa atinga 6,4 miliarde de dolari (4,1 miliarde euro), in 2008, pentru ca, in 2012, sa depaseasca pragul de 8,7 miliarde de dolari (5,6 miliarde euro).

Publicitatea online din Marea Britanie detine cele mai mari valori din Europa, avansand cu 30% anul trecut, pentru ca, in 2008, sa creasca cu 27%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri