Grupul Thomson Reuters, noul gigant al informatiilor financiare rezultat in urma achizitionarii companiei britanice Reuters de firma canadiana Thomson Corp, s-a lansat oficial astazi, fiind listat la bursa de valori din Londra, informeaza AFP.

O actiune a diviziei britanice a grupului, Thomson Reuters plc, s-a tranzactionat la 1.700 pence in deschiderea sedintei la bursa din Londra.

Acest nou gigant al informatiilor financiare este format din doua entitati: Thomson Reuters plc, divizia britanica cotata la bursa din Londra, si o divizie canadiana, Thomson Reuters Corp, listata la bursele din New York si Toronto.

Sediul grupului se afla la New York, fiind condus de Tom Glocer, fostul sef de la Reuters.

Cotatia actiunilor diviziei canadiene va incepe joi, odata cu deschiderea burselor nord-americane.Aceasta operatiune marcheaza sfarsitul independentei Reuters, companie infiintata in 1851.

Cu toate ca inregistreaza 90% din venituri prin oferirea de servicii financiare, Reuters este perceputa in lume ca o agentie de presa, avand aproximativ 2.400 de jurnalisti in 131 tari.

Reuters a acceptat in 2007 sa fie cumparata pentru 13 miliarde de euro de catre Thomson Corp, cu scopul de a crea numarul unu mondial in sectorul informatiilor financiare, inaintea companiei americane Bloomberg.

Grupul fuzionat Thomson Reuters detine aproximativ o treime din piata mondiala si poate oferi servicii de informatii destinate sectorului de sanatate, fiscalitate si drept.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Pe prima pagină a New York Times, numele celor care au murit din cauza Covid-19
Setari Cookie-uri