Revista "Magazin agricol" este distribuita gratuit la tara, fiind disponibila in centre de distributie din principalele localitati rurale din toate judetele tarii, localizate la sediile primariilor, in magazinele satesti si la marile ferme.

Echipa "Magazin agricol" este formata, in prezent, din 12 jurnalisti, la continutul editorial al revistei participand si cititorii, simplii fermieri, experti in agronomie sau profesori universitari.

Revista este tiparita lunar intr-un tiraj de 10.000 de exemplare si are format A4. Toate paginile sunt color.

Citeste si:

Din paginile primului numar, fermierii pot citi despre solutia propusa de autoritati in fata fenomenului de desertificare a sudului tarii (Maslini si curmali in "patria lubenitei" - Desertul Olteniei) sau despre noua inventie a unui roman, ingrasamantul magnetic care invie plantele ofilite (Un banatean a inventat: Ingrasamantul magnetic ecologic care invie plantele ofilite).

In plus, primul numar explica cum pot fi accesate fondurile Uniunii Europene destinate agriculturii si subventiile pentru plata la suprafata (S-a dat startul la fondurile structurale destinate agriculturii romanesti, In perioada 3 matie - 9 iunie fermierii pot depune cereri pentru plata directa la suprafata).