Grupul britanic Financial Times a anuntat ca vrea sa isi lanseze prima publicatie in limba chineza inainte de Olimpiada de Vara de la Beijing, destinata profesionistilor chinezi, din ce in ce mai numerosi.
Aceasta ar fi prima revista din China publicata in limba chineza de catre un grup strain si nu de o companie mixta, cu investitori locali. Reviste in limba engleza, precum Time si The Economist pot fi in prezent vandute si distribuite prin canale de import aprobate de stat.

Daca proiectul va avea succes, noua revista lunara va fi o lovitura pentru Financial Times si compania-mama Pearson Plc, care concureaza cu News Corp, si publica in China The Wall Street Journal.

Numita "Rui", cuvant ce se traduce in chineza prin "inteligenta", revista va avea un continut original, legat de gestionarea averilor si stilul de viata din sectorul economic al Chinei, dar si materiale traduse din publicatii Financial Times, precum Financial Times Wealth, un supliment trimestrial in limba engleza, relansat in acest an.

"Planuim sa lansam o revista in limba chineza, sub marca Financial Times, destinata elitei economice in plina dezvoltare din China", a declarat o purtatoare de cuvant a Financial Times Asia, Azmar Sukandar, potrivit Reuters.

"In prezent finalizam detaliile, inclusiv data lansarii", a adaugat aceasta.

Rui va fi tiparita in afara Chinei continentale, posibil in Hong Kong. Financial Times a anuntat ca este in curs de a obtine aprobarea din parte autoritatilor chineze pentru a distribui publicatia lunara in China, unde industria media este in continuare drastic reglementata.

China este dispusa sa le permita trusturilor media straine precum Financial Times sa publice reviste in limba chineza, care sa nu aiba un continut "cu tenta politica", potrivit surselor, care au cerut sa ramana anonime pentru ca nu le este permis sa vorbeasca despre acest subiect.

Autoritatile de la Beijing ar putea, de asemenea, sa permita difuzarea revistei Playboy cel putin pentru o luna, pentru a intruni cererea din partea vizitatorilor straini in timpul Olimpiadei, sustin sursele.

Beijingul vrea sa arate tarilor occidentale ca este hotarat sa mentina politica de deschidere initiata de fostul lider chinez, Deng Xiaoping, in anii '80.

Logo-ul Financial Times va fi tiparit pe coperta Rui, pentru a mari prezenta grupului in China, economia emergenta cu cel mai rapid ritm de crestere. O alternativa in limba engleza la numele revistei ar fi "FT Wealth China", insa nu s-a luat o decizie in acest sens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri