74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice au inscris in competitie 115 proiecte, la Gala Societatii Civile. Valoarea totala a proiectelor este estimata la 7,9 milioane de euro.

Prin fiecare noua editie, Gala Societatii Civile isi propune sa promoveza si premieza cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste toate proiectele inscrise in competitia din acest an.

Numarul proiectelor inscrise la fiecare sectiune:
Educatie si cercetare – 19 proiecte; Arta si cultura – 16 proiecte; Apararea drepturilor individuale/ colective – 12 proiecte; Comportament civic si participare publica – 26 de proiecte; Sanatate – 3 proiecte; Servicii sociale pentru categorii defavorizate – 19 proiecte
Protectia mediului – 12 proiecte; Dezvoltare economica si sociala – 8 proiecte.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. Resursele organizatiilor pentru implementarea proiectelor provin de la companii si de la sectorul public, o parte din proiecte fiind realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor.

Editia a II-a (2003) – 4, 2 milioane euro (85 proiecte)
Editia a III-a (2005) – 7,7 milioane (118 proiecte)
Editia a IV- a (2006) – 8,7 milioane euro (127 proiecte)
Editia a V-a (2007) – 17 milioane euro (118 proiecte)

Cele mai multe proiecte au fost inscrise de organizatiile din regiunea Muntenia – 66 proiecte, urmata de Transilvania – 22 proiecte, Moldova – 12 proiecte, Banat – 8 proiecte, cele mai putine provenind din Oltenia – 6 proiecte si Dobrogea – 1 proiect.

Jurizarea si evaluarea proiectelor se desfasoara in perioada 18 aprilie - 12 mai. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc la Ateneul Roman, in data de 21 mai 2008.

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communication si este sustinuta de Rompetrol (Partener principal), Mercedes-Benz Romania (Categoria A – Educatie si cercetare/ Arta si cultura), Interamerican (Categoria C – Sanatate/ Servicii sociale pentru categorii defavorizate) si Apa Nova (Categoria D – Protectia mediului/ Dezvoltare economica si sociala). Parteneri: Europa FM, Adevarul Verde, Dilema Veche, 24 FUN, Green Report, IQads, HotNews.ro, 121.ro, EurActiv.ro, Comunicate de presa, Oops Media, Elevate, Spin Media, Primaria Sectorului 1, SVASTA Consult, iNES GROUP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap
Setari Cookie-uri