Postul Antena 3 continua sa difuzeze spotul "Alege-ti stapanul cu grija" si risca sa fie amendat, desi Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, oprirea de la difuzare pana la intrarea in legalitate, si a adaugat la finalul clipului textul "Interzis de CNA".
"Suntem in campanie electorala si acesta este un spot electoral. Dupa parerea mea, indeamna lumea sa nu mearga la vot", a declarat membrul CNA Ioan Onisei, cel mai vehement dintre membrii consilului impotriva acestui spot. "Vreau sa va spun ca se creeaza un precedent periculos", a afirmat Ioan Onisei, citat de NewsIn.

Dupa aproximativ 15 minute de dezbateri asupra acestui subiect, membrul CNA Ioan Carmazan a parasit sedinta, suparat ca, dupa parerea sa, nu isi poate exprima punctul de vedere, dar a revenit in sedinta dupa aproximativ 20 de minute. "Vreau sa va spun ca ma simt jignit. Daca noi interzicem ceva si nimeni nu se supune, hai sa plecam acasa. Acest text 'alege-ti stapanul', este un rahat", a declarat Ioan Carmazan.

Presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, a aratat ca spotul ar putea fi difuzat daca este modificat si este prezentat in emisiunile destinate campaniei electorale. "Daca difuzeaza spotul intr-o emisiune electorala si taie ultima fraza din el (prin care se transmite mesajul "alege-ti stapanii cu grija" - n.red.), dupa parerea mea, spotul poate fi difuzat in continuare", a afirmat presedintele Consiliului, Rasvan Popescu.

Mai multi membri ai Consiliului au apreciat ca spotul nu poate fi incadrat ca fiind social, deoarece transmite un mesaj electoral evident. Acestia au considerat ca spotul incalca prevederile Articolului 64 din Legea privind alegerile locale. Respectivul articol precizeaza ca "in timpul campaniei electorale, informatiile privind sistemul electoral, tehnica votarii, calendarul campaniei electorale, programele politice, opiniile si mesajele cu continut electoral trebuie sa fie prezentate exclusiv in urmatoarele tipuri de emisiuni: a) emisiuni informative - in care pot fi difuzate informatii privind sistemul electoral, tehnica votarii si activitatile de campanie ale candidatilor; in acest scop durata programata a emisiunii informative poate fi marita cu cel mult 15 minute; b) emisiuni electorale - in care candidatii isi pot prezenta programele politice si activitatile de campanie electorala; c) dezbateri electorale - in care candidatii, jurnalistii, analistii si alti invitati pun in discutie programele electorale si temele de interes public".

In scrisoarea trimisa miercuri de CNA postului Antena 3 se precizeaza ca spotul a fost oprit de la difuzare "intrucat este difuzat in afara unor emisiuni electorale si nu este asumat de vreun partid politic sau candidat independent la alegerile locale".

Pe ordinea de zi a sedintei de joi a CNA, la primul punct, figureaza "intalnire cu domnul Sorin Oancea – director general al postului Antena 3", dar acesta nu a fost prezent in sedinta Consiliului. Membrii CNA vor discuta despre acest subiect intr-una din urmatoarele sedinte.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este autoritatea publica autonoma, aflata sub control parlamentar, care reglementeaza activitatea radiodifuzorilor. CNA elibereaza licente audiovizuale, autorizatii de retransmisie si decizii de autorizare audiovizuala.

Detinatoarea licentei audiovizuale a postului Antena 3 este societatea Antena 3 SA, ai carei actionari, potrivit CNA, sunt Corina Mirela Voiculescu (48%), Sorin Oancea (25%), Camelia Rodica Voiculescu (21%), Fundatia Umanista Dan Voiculescu (5%) si Compania pentru Cercetari Aplicative si Investitii SA (1%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri