Aceasta reprezinta cea mai importanta distinctie europeana in domeniul relatiilor publice. Cu doua zile mai devreme, campania castigase si cea mai “aglomerata” sectiune de la Gala Societatii Civile 2008, anume Comportament civic si participare publica, sectiune in care au fost inscrise nu mai putin de 26 de campanii.

Per total, in competitia Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a, au fost inscrise 115 proiecte sociale. Premiile au fost decernate marti, 20 mai, la Ateneul Roman.

Anul acesta, Premiile SABRE europene au fost decernate la Venetia. Categoria Educatie publica a inclus alte patru nominalizari pentru campanii ale unor asociatii si agentii din Anglia, Franta, Germania, respectiv Belgia. SABRE este acronimul pentru Superior Achievement in Branding and Reputation. Anul trecut premiile au adus peste 1000 de candidaturi din 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

In urma cu un an, Daruieste din inima a generat 9000 de donatori in 12 centre universitare, redactii centrale si companii, aducand un record national post 1989 in materie de donatori/centru/zi in numai doua saptamani.

Citeste si:

Organizatorii au declarat: Vrem sa dedicam acest premiu miilor de donatori din campanie, tineri care si-au dat literalmente sangele pentru o idee nobila – ajutorul semenilor aflati in suferinta. Le multumim!

Ultimele doua editii ale Daruieste din inima, respectiv editia a V-a (2005) si a VI-a (2007) au primit nu mai putin de 6 premii in total. Golden Award for Excelence si apoi Special Award for Continuous Quality la Romanian PR Award; Premiul de Excelenta Medic.ro; mentiune si apoi premiul la Gala Societatii Civile; cel de pe urma este si cel mai pretios, SABRE european.

LaborMed Pharma a fost fondata in 1991. Incepand cu februarie 2008, Advent International a devenit actionar majoritar al Grupului. Compania inseamna peste 80 de produse, cote de piata importante in doua clase terapeutice majore (cardiovasculara si sistem nervos central), 28 milioane € vanzari in 2007, 470 de angajati, retea de distibutie nationala, cea mai moderna fabrica de profil din tara... LaborMed Pharma este si membru asociat al European Generic medicines Association din 2002.

Asociatia REACT este o organizatie neguvernamentala, orientata catre proiecte sociale si tineri in special. Programele sale vizeaza trei domenii: sanatate publica, educatie si mediu. Asociatia are la baza studenti si absolventi in medicina, jurnalism, informatica, filozofie, care cred si actioneaza in sensul dezvoltarii spiritului societatii civile; REACT are filiale in 9 centre universitare din Romania.