“Leadership-ul e intotdeauna o calatorie, incercarea de a impinge lucururile inainte, in timp ce managementul presupune sa pastrezi status-quo-ul si sa ramai eficient”. Problema e ca eficienta si pastrarea status-quo-ului sunt predate anual in marile corporatii si in scolile de business. Aici se produc manageri in masa, carora li se servesc niste idei, niste unelte, iar apoi sunt trimisi in lumea larga. Scolile de business americane produc anual 110.000 de manageri in masa.

Des Dearlove si Stuart Crainer nu se considera guru si nici n-ar vrea ca oamenii sa-i aseze in categoria asta. “Cuvantul «guru» sugereaza ca cineva ar avea toate raspunsurile. Dar nimeni nu are toate raspunsurile. Cativa oameni au cateva raspunsuri, fac cateva lucruri interesante si au idei interesante”.

“In literatura de management ti se spune de multe ori «Citeste cartea asta si poti fi ca Jack Welch». Te pacalesti singur. Exista un singur Jack Welch. Stilul lui de management functioneaza foarte bine pentru el, dar nu functioneaza pentru tine, pentru mine”.

Cititi mai mult in M&AD, suplimentul Wall-Street de media si advertising.