Des Dearlove si Stuart Crainer sunt britanicii care au pus bazele celebrului top Thinkers50 – un clasament al celor mai valorosi 50 de ganditori ai business-ului mondial. In prezent, lucreaza la un alt top, Leaders50, ofera consultanta, scriu carti si tin seminarii despre leadership.

“Leadership-ul e intotdeauna o calatorie, incercarea de a impinge lucururile inainte, in timp ce managementul presupune sa pastrezi status-quo-ul si sa ramai eficient”. Problema e ca eficienta si pastrarea status-quo-ului sunt predate anual in marile corporatii si in scolile de business. Aici se produc manageri in masa, carora li se servesc niste idei, niste unelte, iar apoi sunt trimisi in lumea larga. Scolile de business americane produc anual 110.000 de manageri in masa.

Des Dearlove si Stuart Crainer nu se considera guru si nici n-ar vrea ca oamenii sa-i aseze in categoria asta. “Cuvantul «guru» sugereaza ca cineva ar avea toate raspunsurile. Dar nimeni nu are toate raspunsurile. Cativa oameni au cateva raspunsuri, fac cateva lucruri interesante si au idei interesante”.

“In literatura de management ti se spune de multe ori «Citeste cartea asta si poti fi ca Jack Welch». Te pacalesti singur. Exista un singur Jack Welch. Stilul lui de management functioneaza foarte bine pentru el, dar nu functioneaza pentru tine, pentru mine”.

Cititi mai mult in M&AD, suplimentul Wall-Street de media si advertising.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Carti de citit: "Jack - Straight From The Gut"&"Elefantul si puricele"