Incepand cu 15 iulie, Ciprian Rus se alatura echipei Ringier Romania ca redactor-sef al cotidianului gratuit Compact de Bucuresti. Ciprian Voiculescu, care a asigurat temporar coordonarea editoriala a ziarului, este promovat in functia de redactor-sef adjunct.
Ciprian Rus (30) are o experienta solida in media atat in zona academica, cat si in cea operationala. La inceputurile carierei sale a lucrat la diverse publicatii studentesti, incluzand Opinia Studenteasca. Dupa absolvirea sectiei de Jurnalism din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai”, in anul 2001, Rus s-a alaturat echipei editoriale a Monitorului de Cluj ca reporter si a avansat de-a lungul timpului, ocupand pe rand pozitiile de editor, redactor-sef adjunct si, din 2006, functia de redactor-sef.

Printre realizarile cele mai importante se numara construirea unei noi identitati editoriale si grafice a ziarului. Dupa preluarea de catre grupul german EMI, proiectul coordonat de Ciprian Rus la Cluj a fost implementat si in alte doua publicatii ale retelei, respectiv Monitorul de Alba si Monitorul de Sibiu. Inca din 2002, Rus a sustinut mai multe cursuri despre jurnalism la Universitatea “Babes-Bolyai” din postura de cadru didactic asociat.

Activitatea publicistica de peste 10 ani i-a adus doua nominalizari, pentru expresivitate jurnalistica in 2003, in cadrul Galelor Clubului Roman de Presa, respectiv pentru literatura sportiva in 2007, in cadrul Premiilor “Ioan Chirila”. In plus, Ciprian Rus este beneficiarul prestigiosului program International Leadership Visitor Program derulat de Departamentul de Stat al SUA, program in cadrul caruia, pe parcursul unei luni, a avut ocazia de a studia modul de lucru al unor redactii de top precum cele ale NY Times, Washington Post sau LA Times.

Ciprian Voiculescu (29) s-a alaturat echipei Compact la inceputul anului 2006 ca jurnalist in cadrul sectiei Sport si a contribuit la lansarea de succes a ziarului. In mai a acceptat provocarea de a coordona echipa editoriala a cotidianului Compact pana la numirea noului redactor-sef, devenind redactor-sef adjunct interimar. Experienta sa profesionala include posturi in domeniul marketing (NY Connect) si cercetare a pietei (IMAS si GfK). Ciprian Voiculescu a debutat in domeniul editorial ca redactor-sef al revistei Bumerang. A mai lucrat ca traducator si editor al editurii RAO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri