Mediafax se lanseaza astazi pe piata media din Cehia, unde functioneaza ca singura agentie de presa privata care transmite informatii in timp real din toate domeniile.
Agentia furnizeaza fluxuri de stiri si fotografie despre toate evenimentele importante ale zilei. Informatia in format text si foto este transmisa in timp real, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz.

Institutiile de presa au astfel la dispozitie in jur de 300 de stiri pe zi, din domeniile: politica, economie, sport, fapt divers, cultura, evenimente din Republica Ceha si din strainatate.

"Impartasim cu colegii cehi experienta acumulata in Romania, unde Mediafax este lider pe piata furnizorilor de informatie din 1995. Practicile noastre in furnizarea de informatii catre mass-media sunt aplicate si la Praga", a declarat Cristian Dimitriu, directorul general Mediafax.

Jurnalistii cehi urmeaza aceleasi proceduri editoriale ca redactia din Romania si folosesc aplicatii si platforme online similare, pentru a transmite rapid informatii corecte.

"Pentru echipa din Romania, lansarea agentiei in Cehia presupune un export de know-how, Mediafax fiind prima agentie romaneasca de presa care isi exporta modelul de business", spune Calin Buzea, Business Director Mediafax.

Redactia Mediafax de la Praga cuprinde 120 de reporteri, editori, fotojurnalisti si graficieni, cu experienta in jurnalism dobandita in presa scrisa si online. La acestia se adauga o retea de corespondenti in 24 de localitati din toata Republica Ceha. Redactor sef este Martin Svehlák (foto), iar director general, Mihai Predescu.

"Echipa noastra s-a pregatit de lansare timp de cateva luni. Rodul acestei munci il reprezinta mai mult de 20.000 de stiri si mii de fotografii. Peste 80% dintre aceste informatii nu au fost publicate de alta agentie de presa. Sunt convins ca piata media ceha se va schimba odata cu lansarea agentiei Mediafax", a precizat Martin Svehlák.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri