Decernarea premiilor pentru "Tanarul Jurnalist al Anului 2007" a avut loc la hotelul Crowne Plaza, intr-o atmosfera selecta, iar la concurs s-au inscris peste 150 de jurnalisti din intreaga tara, productiile lor fiind evaluate de un juriu specializat pentru fiecare sectiune in parte.
In sala Crowne Ballroom, a hotelului Crowne Plaza a avut loc decernarea premiilor pentru "Tanarul Jurnalist al Anului 2007". Intr-o atmosfera selecta, invitatii au pasit rand pe rand in sala amenjata pentru festivitatile origanizate de Freedom House in parteneriat cu Edipresse AS Romania si Vodafone din acest an. Cu putin timp inainte de ora 19.00 discutii amicale sau mai aprinse se legasera pe holul Crowne Plaza Bucharest, la cocktailul oferit in cinstea acestui evenimen, potrivit NewsIn.

Anul acesta concursul a avut opt sectiuni. Au existat peste 150 de inscrieri, ziaristi din intreaga tara, productiile lor au fost evaluate de un juriu specializat pentru fiecare sectiune.

Prima sectiune premiata in acest an a fost "Cultura". Membrii juriului, Dan C. Mihailescu, Ioana Parvulescu si Mircea Vasilescu, au decis ca dintre cei trei nomializati – Adina Rosetti (Time Out, Dilema Veche), Vlad Mixich (HotNews, Deutsche Welle) si Stefan Manasia (Tribuna) – cele mai bune articole inscrise au fost cele ale Adinei Rosetti, pentru deschidere culturala, densitatea scriiturii si flerul in alegerea subiectelor.

Cea de a doua sectiune care si-a aflat castigatorul a fost "Stiinta si tehnologie". Membrii juriului au fost Corina Negrea, Victor Kapra si Catalin Mosoia. Candidati pentru premiul de Tanar Jurnalist al Anului in acest domeniu au fost Irina Crudu de la Business Standard, Bogdan Bele de la Connect si Adrian Seceleanu de la Ziarul Financiar, insa, premiul i-a revenit lui Adrian Seceleanu pentru cursivitate, capacitate de sinteza, consistenta, actualitatea subiectelor si atractivitatea titlurilor.

Jurnalismul interactiv si blogurile au avut-o castigatoare pe Bety Blagu de la hotnews.ro, aleasa de Ioana Avadani, Andrei Gheorghe si Alexandru Lazescu inaintea colegilor sai Radu Neag si Miron Damian, pentru documentarea extinsa, stil concis si subiecte incitante.

Nominalizatii Sabinei Fati, ai Andreei Pora si ai lui Daniel Condurache la sectiunea Actualitate interna/Reportaj au fost Andreea Archip (Opinia, Iasi), Andrei Luca Popescu (Romania Libera) si Alexandru Cristorian (Academia Catavencu). Dintre acestia desemnati castigatori au fost doi: Andrei Luca Popescu pentru subiectele sale inedite si buna documentare, impreuna cu condeiul sau de prozator, si Andreea Archip pentru un excelent simt al observatiei si intelegerea subiectelor si personajelor.

In domeniul Economiei, Afacerilor, Finantelor si al Bancilor, Serinela Spatarelu, Adrian Vasilescu si Florin Petria au selectat nominalizatii in persoanele Iulianei Robibu de la Business Magazin, a lui Alice Taudor de la Business Week si Mihai Mitrica de la Business Magazin. Indrazneala de a aborda o tema spinoasa, calitatea previziunilor si pertinenta concluziilor i-au adus premiul lui Mihai Mitrica.

Politica externa si Afacerile Europene si-au ales castigatorii prin Iulian Fota, Gabriel Giurgiu si Luca Niculescu. Nominalizatii acestora au fost Laura Cernahoschi (Cotidianul), Irina Moldovan (Cotidianul) si Codrut Constantinescu (Timpul si Revista 22). Cel din urma a fost cel dintai si Codrut Constantinescu si-a ridicat premiul, gratie originalitatii abordarii, umorului descrierii si accesibilitatii scriiturii.

Prima din cele doua noi sectiuni, introduse din acest an, a fost "Mediu si Ecologie", iar candidatii alesi de juriul format din Cornelui Belciug, Cristian Lascu si Dan Stoica, au fost Ileana Ilie (Business Magazin), Laura Toma (Adevarul) si Alexandru Nastase (Jurnalul National). Castigatoare a fost desemnata Ileana Ilie pentru articolele bine documentate, echilibrate, care dovedesc spirit analitic si de sinteza.

Ultima dintre categorii, "Media si publicitate" nu a avut in acest an nici un castigator si nici membrii juriului – adica Gilda Lazar, Adela Rogojinariu si Adriana Saftoiu – nu au participat la eveniment.
A existat, de asemenea, si un premiu special, acordat de Freedom House lui Alexandru Cristorian de la Academia Catavencu pentru articolul "Parlamentul le plateste chiria in Bucuresti parlamentarilor care au casa in Bucuresti".

Ultimul premiu acordat in aceasta seara a fost dat de organizatori sponsorilor acestei initiative.
Acest concurs, unic in presa romaneasca, s-a nascut din dorinta recunoasterii publice si promovarii tinerilor jurnalisti de talent, pe baza unor criterii profesionale de apreciere a calitatii materialelor publicate.

Jurnalisti in varsta de pana in 35 de ani au trimis cate trei articole, publicate in cursul anului precedent si un CV. Potrivit regulamentului, articolele trebuie sa fie la prima participare la un concurs de acest gen, candidatii se pot inscrie la o singura sectiune si, de asemenea, castigatorii Marelui Premiu din editiile anterioare nu mai au dreptul de a participa.

Desi termenul final de inscriere a fost stabilit pentru 15 mai, aceasta data a fost prelungita pana la 23 mai la aceasta editie. Selectia articolelor este facuta de jurii specializate, formate din persoane cu experienta in mass-media, iar calitatile avute in vedere sunt tehnica jurnalistica si capacitatea ziaristilor de a genera subiecte si dezbateri pe marginea acestora.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri