Ionut Negoita: Vom investi 500.000 de euro in lansarea unui ziar generalist

Dupa ce in luna aprilie a lansat tabloidul gratuit Ring, fratii Ionut si Robert Negoita intentioneaza sa investeasca aproximativ jumatate de milion de euro in lansarea unui ziar generalist.

Cu toate ca numele publicatiei nu a fost inca stabilit, Ionut Negoita spune ca ziarul va fi lansat pana la sfarsitul acestui an.

“Va fi un ziar care va fi structurat pe domenii precum social, economic, politic si sport si va fi distribuit contra cost. Ne gandim sa il construim ca brand propriu. Am luat in calcul si varianta achizitiei unei alte publicatii existente deja pe piata, insa sumele care ni s-au cerut nu se justifica”, declara Ionut Negoita, fratele care se ocupa de afacerile din media.

Ziarul va fi pus pe picioare de o echipa formata din 30-40 de jurnalisti “care lucreaza deja in presa scrisa”, dupa cum a declarat Ionut Negoita, fara a preciza numele ziaristilor cu care se afla in negocieri.

Pe de alta parte, din portofoliul Confort Media, trustul de presa detinut de fratii Negoita, va mai face parte, pana la sfarsitul acestui an, si un post de radio, denumit Ring FM.

“Sunt sanse ca pana la sfarsitul acestui an sa lansam si un post de radio de nisa, care va difuza exclusiv stiri. Radioul se va numi Ring FM si va prezenta pentru inceput stiri numai din Bucuresti, urmand ca treptat sa difuzeze si stiri din tara sau international”, a spus Ionut Negoita.

El a mai explicat ca investitia initiala se va ridica la “cateva sute de mii de euro”, in timp ce echipa Ring FM va fi formata din aproape 20 de angajati.

Dupa ce au construit cel mai mare hotel din Europa, parte a unui imperiu imobiliar in valoare de 350 de milioane de dolari, Robert si Ionut Negoita si-au facut intrarea si pe piata media, prin lansarea tabloidului gratuit Ring si a televiziunii generaliste Ring TV.

Daca tabloidul Ring s-a bucurat inca de la lansare de un succes real in randul bucurestenilor care aleg metroul ca mijloc de transport, televiziunea Ring TV, care a primit, marti, licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), va incerca sa se evidentieze in peisajul media prin “calitatea programului”, potrivit lui Sorin Ionescu, directorul de programe al televiziunii, citat de NewsIn.

“Credem ca exista un public suficient de matur care evolueaza din punct de vedere educational si financiar si care are nevoie de o zona de program care sa trateze cu mai multa seriozitate”, a declarat Ionescu, in momentul primirii licentei.

Pentru lansarea televiziunii, fratii Negoita si-au impus un termen-limita de sase luni, pentru preluarea Ring TV existand, in prezent, discutii cu operatorii de cablu RCS&RDS si UPC.

Ionut Negoita detine, impreuna cu fratele sau Robert, un lant hotelier si mai multe magazine de amenajari interioare a caror cifra de afaceri este estimata la peste 40 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri