Fondatorul New Media Agency si-a vandut ultimele 25 de procente din compania pe care a infiintat-o in urma cu sase ani, parasind holdingul de comunicare The Group. Zainescu porneste mai departe pe cont propriu, planuind sa investeasca intre 100-150.000 de euro in start-up-uri bazate pe servicii.
Dupa ce in februarie 2007 a vandut 50% din agentia de comunicare online New Media Agency grupului condus de catre sotii Zoltan Szigeti si Mihaela Nicola, Zainescu a renuntat recent si la ultimul pachet de actiuni, care a fost cumparat de catre agentia de media Media Investment, parte a The Group.

“Voi dezvolta in continuare comunicatedepresa.ro (un alt business al lui Zainescu – n.red.). In afara de asta, voi lansa intre unul si trei proiecte noi, in care voi investi intre 100 si 150.000 de euro”, a declarat Alin Zainescu, pentru Wall-Street.

Potrivit acestuia, noile start-up-uri nu vor fi agentii de comunicare online. “N-o sa fac o agentie concurenta New Media, dimpotriva, o sa mai colaborez cu ei. Inca mai colaboram pe anumite proiecte, mai ales acolo unde avem clienti comuni”, spune Zainescu, care se prezinta deocamdata drept consultant independent in newmedia si PR.

Business-urile lui Zainescu vor fi axate pe servicii, zona din care isi vor atrage si veniturile, care nu vor fi generate de publicitatea online. Mai mult decat atat, Zainescu se gandeste sa dezvolte afaceri si in mediul offline, tot pe partea de servicii.

Cel mai probabil, antreprenorul isi va creste business-urile pe cont propriu, chiar daca poarta in prezent discutii cu potentiali parteneri. Primele miscari concrete le va face abia in toamna acestui an, rezervandu-si pana atunci cateva luni in care sa-si evalueze posibilitatile.

“Mi-am luat o perioada in care vreau sa ma gandesc exact ce vreau sa fac. Daca stau si ma uit inapoi, vad ca aproximativ la fiecare trei-patru ani m-am apucat de ceva nou”, spune Zainescu, care a facut, pe rand, jurnalism, comunicare politica, PR, publishing si administratie in invatamantul superior.

Dupa plecarea lui Alin Zainescu, divizia de online a The Group ar putea suferi modificari. Astfel, New Media Agency, pana acum o companie full service de comunicare online, ar putea sa se ocupe doar de vanzarea de spatiu de reclama, urmand ca serviciile de creatie si strategie online sa fie transferate companiei Navidoo, parte a The Group.

In urma cu aproximativ patru luni, Ciprian Stavar, care a devenit partenerul lui Zainescu in 2006, si-a vandut si el pachetul de 25% din actiunile New Media Agency catre The Group, retragandu-se impreuna cu familia la Sibiu.

Holdingul de comunicare The Group, fondat in 2005 de catre Zoltan Szigeti si Mihaela Nicola, include 14 agentii specializate in domeniile media, creatie, relatii publice, cercetare, productie audio-video si dezvoltare de continut media. Din The Group fac parte agentiile Media Investment, Brandstalk, Nicola Porter Novelli, Events&Production, BT Production, House of Media, Touch Communication, New Media, Innovaty, PosterCom, Q research, My Media, The Media Partnership si Navidoo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri