Ginx TV, un post internaional de televiziune de jocuri video, se va lansa si in Romania, la mijlocul lunii august, beneficiind de o investitie totala de 2 milioane de euro, potrivit reprezentantilor Pasadena Media Management, companie care va asigura managementul televiziunii in zona Europei de Est.
Ginx TV se va lansa pana la sfarsitul acestui an in alte 17 tari, printre care Bulgaria, Ungaria, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, Croatia, Serbia, ceea ce se traduce printr-o investitie totala de pana la 8 milioane de euro, potrivit lui Ionut Anton (foto), vicepresedintele Ginx TV si directorul executiv pentru pietele emergente.

“Exista foarte multe lucruri bune in industria jocurilor video si noi incercam prin acest canal sa scoatem in evidenta acest lucru. Jocurile nu inseamna numai violenta. De exemplu, numai anul acesta vor fi lansate peste 1.600 de jocuri, un numar foarte mare dintre acestea nefiind axate pe violenta. Tinerii vor afla ca exista multe alternative in aceasta lume unde jocurile au inceput sa isi asume rolul de liant social”, a declarat, pentru Wall Street, Ionut Anton.

Acesta a explicat ca Ginx TV va fi disponibil pe platforma DTH Boom TV pana la jumatatea lunii august. De asemenea, in prezent, se poarta discutii la Amsterdam cu operatorul de cablu UPC, pentru distributia la nivel pan-european a postului.

“Ginx TV va fi disponibil pentru un numar de peste 200.000 de abonati prin intermermediul platformei Boom. Nu pot sa estimez un numar total de abonati pentru sfarsitul acestui an dar pot sa va spun ca targetul pentru un an de zile de la lansarea canalului este un rating de 0,1% pe intervalul de varsta 15-34”, a spus Anton.

Programele Ginx TV constau in prezentari ale jocurilor. “Telespectatorii vor putea urmari zilnic videoclipuri. Fiecare dintre aceste clipuri prezinta jocul dintr-o alta perspectiva, de la Top 5 Cars, Step 1,2,3 pana la Top 5 Gimmicks. Videoclipurile au o durata de 4,5 minute fiecare si sunt grupate in 5 emisiuni – Faster (jocuri cu si despre cursele de masini, motociclete etc.), Knockout (jocuri sportive), That Hollywood Thing (jocuri realizate dupa filme), The Quest (eroi, dragoni, printese) si License to Kill (jocuri cu un grad mai ridicat de violenta). Emisiunea License to Kill va fi difuzata dupa ora 22.00”, a adaugat vicepresedintele Ginx TV.

Pentru productia Ginx va lucra o echipa formata, pentru inceput din 60 de persoane, urmand ca aceasta sa se extinda pana la sfarsitul anului si sa ajunga la 100 de oameni.

In ceea ce priveste limba de difuzare, Ionut Anton a spus ca postul va emite in sistem multilanguage, fiind primul post din Romania care face acest lucru.

Ginx TV a fost lansat in Marea Britanie in anul 2006, fiind sustinut de compania britanica EMCP Ltd. si Schneider Media Holdings. Compania este condusa de Peter Einstein, fostul presedinte al MTV Europa si Showtime Arabia, Udi Shapira, fost director de programe Game one Israel, si Cosmo Spens, fost director de marketing la Cobalt Media.

Pasadena Media Management va asigura managementul postului Ginx TV in zona Europei de Est, fiind condusa de Adrian Anghel, fostul presedinte al MTV Romania. Board-ul managerial ii cuprinde si pe Grigore Iorgu (fost actionar al MTV Romania) si Ionu Anton, care a lucrat, de-a lungul timpului, in cadrul mai multor statii TV, ultima pozitie ocupata fiind cea de Marketing Manager MTV Romania.

Actionarii SC Pasadena Media Management SA Bucuresti sunt S.C. Haarmann Grup SRL (asociat unic Grigore Iorgu) - 20% si S.C. Graphic Impact Gup SRL (asociat unic Anghel Adrian) - 80%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri