Prima semifinala a festivalului Cerbul de Aur 2008 va fi transmisa de TVR duminica, 20 iulie, in cadrul emisiunii Taverna Estival, iar in aceasta etapa vor concura Rafael & Co, Annamari Dancs, Tavi Colen Band, Romeo Zaharia, Jasmine, Provincialii, respectiv Dragos Chircu.

In acest an, s-au inscris la Cerbul de Aur 56 de interpreti romani, iar din acestia 21 au depasit preselectia organizata in perioada 20 – 25 iunie. Cei 21 de artisti intra in trei semifinale, care vor fi organizate in cadrul unor editii speciale ale emisiunii Taverna Estival si care vor fi transmise pe 20, 27 iulie si 3 august, se arata in comunicatul biroului de presa al TVR.

In finala din 10 august vor intra cate doi artisti din fiecare semifinala, dintre care vor fi selectati trei castigatori ce vor urca pe scena Cerbului de Aur de la Brasov.

La cea de-a 16 editie a Festivalului Cerbul de Aur, organizata de TVR in colaborare cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Prefecturii si Consiliului Judetean Brasov, vor participa 30 de concurenti, 27 din strainatate si trei din Romania.

Citeste si:

"Lucram intens de aproape trei luni la materializarea acestui proiect artistic in care sunt implicati cei mai importanti colegi specializati in divertisment din TVR. Suntem in faza de finalizare a contractelor si speram ca, atat in ceea ce priveste concurentii, cat si in materie de recitaluri, sa oferim brasovenilor, spectatorilor din Piata Sfatului si, nu in ultimul rand, telespectatorilor nostri seri autentice de bucurie si rafinament artistic", a declarat Titi Dinca, directorul festivalului Cerbul de Aur.

"In acest an ne-am concentrat pe asigurarea unui confort sporit pentru spectatori, am redus pretul biletelor din dorinta de a fi cat mai accesibile publicului larg. Spre deosebire de editiile anterioare am optat pentru adaugarea a inca doua zile pentru Cerbul de Aur 2008, avand o seara in plus de concurs si recitaluri si o seara suplimentara dedicata muzicii folclorice", a mai spus Titi Dinca.

Cele trei seri de concurs si recitaluri din cadrul Festivalului international Cerbul de Aur se vor incheia sambata, 6 septembrie, cu decernarea premiilor. Duminica, 7 septembrie, si luni, 8 septembrie, TVR va continua Cerbul cu doua seri de folclor.

La inceputul anului, pe 1 martie, TVR a aniversat, printr-un spectacol de muzica si divertisment, 40 de ani de la prima editie a Cerbului de Aur, desfasurata la Brasov in 1968. La eveniment au fost prezente, in studioul 3 al TVR, numeroase personalitati care au trasat istoria Cerbului de Aur de-a lungul celor cincisprezece editii ale festivalului.