Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a anuntat finalizarea negocierilor cu Top Tone Media Holdings Limited privind achizitia a 80% din actiunile postului cu acoperire nationala TV2 si a canalului cu profil sportiv Ring TV, tranzactia fiind estimata la 172 de milioane de dolari.

Pretul tranzactiei nu cuprinde insa posibilele ajustari dupa includerea datoriilor, lichiditatilor, respectiv reţineri legate de potentiale obligatii necunoscute in prezent.

De asemenea, CME va incheia un contract de consultanta cu Krassimir Guergov, un cunoscut om de afaceri pe piata media din Bulgaria, care presupune oferirea de expertiza pentru consolidarea TV2, Ring TV si a altor operatiuni pe care grupul le mai are pe plan local.

“Achizitia reprezinta un pas important in dezvoltarea operatiunilor in zona Europei Centrale si de Est. Intrarea pe piata media din Bulgaria reprezinta primul pas de acest fel pe care CME il face in ultimii trei ani, demonstrand capacitatea noastra de a ne dezvolta in regiune. TV2 , cu o acoperire nationala se integreaza cu modelul nostru de business bazat pe canale multiple”, a declarat Michael Garin, director general CME.

Pe de alta parte, Adrian Sarbu, directorul de operatiuni al grupului, a afirmat ca CME poate deveni lider de piata in Bulgaria, in urmatorii cinci ani.

“Acest plan este posibil datorita dezvoltarii grilei de programe, a coordonarii cu afacerile grupului din Romania, a expertizei si experientei accumulate.”

Top Tone Media Holdings va putea sa vanda sa vanda 20%, reprezentand participatia ramasa, dupa cinci ani de la finalizarea tranzactiei.

TV2, lansat in noiembrie 2007, este unul din cele trei posturi nationale private, alaturi de o singura televiziune de stat.

Piata publicitatii TV din Bulgaria a inregistrat in 2007 o valoare de aproximativ 168 de milioane de dolari, analistii estimand o crestere anuala de 20% pana in 2012.

CME este o companie media care detine retele in sase tari din centrul si estul Europei, cu o populatie totala de aproape 90 de milioane de locuitori. Grupul detine televiziuni in state precum Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si