Mediaset cere YouTube daune de 500 milioane euro

Grupul italian de televiziune Mediaset, detinut de familia prim-ministrului italian Silvio Berlusconi, a depus o plangere impotriva site-ului YouTube, in care acuza ca acestia din urma au incarcat ilegal videoclipuri ale unor emisiuni, iar despagubirile cerute sunt de 500 milioane euro

Dupa o cercetare simpla, Mediaset a descoperit ca cel putin 4,643 de filmulete si clipuri detinute de trustul media, echivalentul a mai mult de 325 de ore de transmisie au fost folosite de YouTube fara a avea drepturi. Mediaset a declarat ca aceasta este egala cu 315.672 de zile de emisie a celor trei canale de televiziune.

In replica, YouTube a declarat ca a respectat drepturile de autor si crede ca nu e nevoie de o actiune juridica pentru acest caz.

Compania a anuntat intr-o declaratie ca “YouTube respecta drepturile de autor ale titularilor si ca ia problema dreptului de autor in serios, adaugand ca nu este nevoie de o actiune legala si de celelalte costuri asociate pentru acest caz”.

Procesul intentat de Mediaset vine la un an dupa ce Viacom a dat in judecata YouTube pentru incalcarea “obraznica” a drepturilor de autor, cerand daune in valoare de un miliard de dolari.

Potrivit plangerii, Viacom a identificat 150.000 de clipuri in serviciul online detinut de Google, care a fost vizitat de 1,5 miliarde de ori. Compania media a acuzat YouTube si Google ca a profitat de pe urma postarii lucrarilor copiate si chiar deliberat, interzicand filtrarea tehnologica care ar preveni astfel de incalcari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri