Rekino, un nou titlu pe piata autohtona de publishing

Echipa redactionala a revistei Republik, formata din redactorul-sef Mihai Chirilov, redactorii Ana Maria Sandu si Anca Gradinariu si graficianul Carmen Gociu, a parasit redactia si s-a regrupat pe blog-ul www.rekino.ro, urmand sa impuna noul titlu, Rekino, pe piata revistelor de gen.

"In iunie a aparut ultimul numar al revistei Republik in formula redactionala care a impus-o pe piata in ultimii trei ani", scrie Mihai Chirilov pe www.rekino.ro. Fostul redactor-sef al publicatiei motiveaza parasirea redactiei prin diferentele de viziune si neintelegerile dintre bordul revistei si echipa redactionala, care s-a confruntat cu lipsa unei promovari eficiente cu bugete de austeritate si o distributie aproximativa si aproape sinucigasa, precizeaza Chirilov.

"Am trecut deocamdata online pentru a nu pierde toata informatia, iar blog-ul va coagula comunitatea Republik si va functiona ca un indiciu despre ce doreste publicul de la o astfel de revista. In reactiile pe care le avem pana acum pe site, exista mesajul clar: 'Republicati revista!'", a declarat Mihai Chirilov, citat de NewsIn.

Chirilov a mai spus ca noua revista va avea la baza acelasi concept care a consacrat Republik, si aceiasi colaboratori, dar va veni cu un continut imbogatit si o grafica noua. Blogul va ramane si va contine alte informatii decat cele din paginile revistei, a mai spus Chirilov, adaugand ca deocamdata nu s-au stabilit structura sau tirajul noii publicatii, dar ca echipa va avea o serie de intalniri in perioada imediat urmatoare si ca spera sa scoata Rekino cat mai curand.

Mihai Chirilov a mai spus si ca este nevoie de o editie print a Rekino pentru ca, asemenea Republik, revista va fi insotita de un CD cu muzica sau un DVD cu un film, pentru a se constitui intr-un pachet cu consitenta. "In plus publicul de la noi nu a trecut total la formatul online. Se simte nevoia de o revista de colectie pe care o tii in mana, o rasfoiesti, o mirosi. Si mie personal imi place. Nimic nu se compara cu momentul in care primesti revista de la tipar si stii ca produsul tau exista", a spus Mihai Chirilov.

Republik, singura revista de film si muzica din Romania, lansata in mai 2005 de Re:Cool Media SRL, va continua sa apara pe piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri