ProTv este postul de televiziune ales de cei mai multi romani (32%) pentru a-si primi zilnic informatiile, in timp ce postul de radio aflat pe primul loc in topul preferintelor acestora este Radio Romania Actualitati, cu 29% din voturi, arata cel mai recent sondaj al INSOMAR.

Pe de alta parte, in cazul presei scrise, cei mai multi dintre romani, respectiv o treime, prefera sa-si culeaga informatiile de actualitate dintr-un ziar local. Din presa centrala, urmatoarea alegere ar fi tabloidul Libertatea, cu 18% din voturi, urmat de Jurnalul National (15%), Adevarul (9%) si Evenimentul Zilei (8%).

Dintre televiziuni, postul generalist ProTv este preferat de aproape o treime din romani pentru informatiile de actualitate, atat din tara, cat si din strainatate, fiind urmat de postul de stiri Realitatea Tv, cu 22%, Antena 1, cu 16%, postul public TVR 1, cu 12% si de canalul specializat in stiri, Antena 3 cu 6%.
In clasamentul posturilor de radio, postul public este prima optiune, urmat de Europa FM, ales de 19% dintre participantii la sondaj. Aproximativ 13% dintre romani opteaza pentru informatiile date de un post local de radio, 12% aleg Kiss FM, iar 9% prefera informatiile date de Pro FM.

Studiul prezentat de INSOMAR a fost realizat in perioada 22-30 iulie 2008. Interviurile au fost facute in 51 de localitati urbane si 53 localitati rurale, din 40 de judete si in municipiul Bucuresti.

Cercetarea a fost realizata folosind tehnica sondajului de opinie, pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate. Volumul esantionului a fost de 1.506 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varste de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
CEO PRO TV: Focusul televiziunii, pe digital