“Google a creat un sistem tehnologic de publicitate pentru jocuri, care permite inserarea reclamelor video in jocurile pe calculator”, au declarat surse oficiale, citate de MSN.

Companii precum Double Fusion, IGA Worldwide, MochiMedia, NeoEdge Networks sau Microsoft realizeaza deja de ceva vreme reclame care targeteaza mediul game-urilor.

Piata publicitatii din mediul de jocuri video va creste pana la 971,3 milioane de dolari (623,8 milioane euro) pana in 2011, arata un studiu realizat de compania americana de cercetare The Yankee Group.

Pentru proiectul pe care il demareaza, Google a cumparat la inceputul lui 2007, pentru suma de 23 de milioane de dolari (14 milioane euro), firma Adscape, fondata in februarie 2006 de catre Chris Gilbert si Bernie Stolarer.

Citeste si:

De atunci si pana acum, nu s-a mai auzit nimic de aceasta companie, contrar asteptarilor.

“Ar fi trebuit sa se miste mai repede pe aceasta piata, tinand cont ca dispuneau de elementele necesare pentru acest lucru”, au opinat surse apropiate ale companiei.

Potrivit unor opinii avizate, Google ar lansa AdSense pentru ca vrea sa faca doar publicitate si nu doreste sa intre in industria jocurilor video.