Google se lanseaza intr-un proiect publicitar care vizeaza jocurile video, numit AdSense for Games, potrivit MSN.com.
“Google a creat un sistem tehnologic de publicitate pentru jocuri, care permite inserarea reclamelor video in jocurile pe calculator”, au declarat surse oficiale, citate de MSN.

Companii precum Double Fusion, IGA Worldwide, MochiMedia, NeoEdge Networks sau Microsoft realizeaza deja de ceva vreme reclame care targeteaza mediul game-urilor.

Piata publicitatii din mediul de jocuri video va creste pana la 971,3 milioane de dolari (623,8 milioane euro) pana in 2011, arata un studiu realizat de compania americana de cercetare The Yankee Group.

Pentru proiectul pe care il demareaza, Google a cumparat la inceputul lui 2007, pentru suma de 23 de milioane de dolari (14 milioane euro), firma Adscape, fondata in februarie 2006 de catre Chris Gilbert si Bernie Stolarer.

De atunci si pana acum, nu s-a mai auzit nimic de aceasta companie, contrar asteptarilor.

“Ar fi trebuit sa se miste mai repede pe aceasta piata, tinand cont ca dispuneau de elementele necesare pentru acest lucru”, au opinat surse apropiate ale companiei.

Potrivit unor opinii avizate, Google ar lansa AdSense pentru ca vrea sa faca doar publicitate si nu doreste sa intre in industria jocurilor video.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri