Fonoteca de Aur a radioului public va fi digitalizata in urmatorii 13 ani

Consiliul de Administratie al Radio Romania a aprobat miercuri studiul pentru digitalizarea Fonotecii de Aur a Radioului, fondul arhivistic sonor, produs si tezaurizat de Societatea Romana de Radiodifuziune in cei 80 de ani de existenta.

Studiul de Solutie Tehnico - Economica pentru digitalizarea Fonotecii de Aur a Radioului a fost aprobat in data de 6 august 2008, de Consiliul de Administratie al Radio Romania, iar urmatorul pas va fi elaborarea caietelor de sarcini pentru proiectul de digitalizare, urmat de organizarea licitatiei in vederea contractarii firmei care urmeaza a implementa sistemul.

Timpul de lucru efectiv pentru transpunerea in format digital a intregului patrimoniu de 80 de ani de transmisiuni ale Societatii Romane de Radiodifuziune este de peste 13 ani, relateaza NewsIn.

Investitia totala necesara este estimata, in cadrul studiului, la 4.787.000 lei.

La finalul anului 2007, Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat fondurile alocate Societatii Romane de Radiodifuziune din bugetul de stat pe anul 2008, in care este inclusa si suma de 4.550.000 lei, necesara achizitionarii de aparatura pentru transpunerea in format digital a Fonotecii de Aur a Radiodifuziunii.

Acest demers a fost sustinut de peste 1.000 de semnatari printre care se numara si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Daniel, ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintii comisiilor pentru cultura, Adrian Paunescu si Catalin Micula si presedintele CNA, Rasvan Popescu, alaturi de scriitori, profesori, jurnalisti, artisti si altii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Pandemia de Covid-19 a dus la o scădere cu 16,5% a pieței de media
Setari Cookie-uri