China recunoaste ca a trucat imaginile televizate din deschiderea JO

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2008 au recunoscut marti ca programul televizat al ceremoniei de deschidere continea imagini trucate si montaje anterioare cu focuri de artificii, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Ceremonia a debutat printr-o scena spectaculoasa, in care pe cer puteau fi vazute urme uriase de picioare, formate din focuri de artificii, care traversau orasul Beijing spre stadionul olimpic. Urmele acestora ar fi trebuit sa fie filmate in direct, din elicopter.

Acestea nu au fost vizibile din cauza conditiilor de ceata, chiar daca artificiile au fost lansate, a explicat vice-presedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice. "Este posibil ca imaginile montate anterior sa fi fost folosite din cauza vizibilitatii reduse", a declarat Wang Wei.

Potrivit cotidianului Beijing Times, imaginile au fost, de asemenea, montate si trucate cu ajutorul unei echipe informatice specializate. Se presupune si ca miscarile elicopterului au fost simulate si astfel s-a creat intentionat o imagine neclara, pentru a imita efectul produs de ceata.

Controversa vine imediat dupa ce directorul muzical al spectacolului din deschiderea JO a recunoscut ca o fetita chineza care a cantat in timpul ceremoniei a facut playback.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri