Dupa ce a lansat, in aprilie 2007, prima televiziune din Romania care a emis exclusiv online, dar care si-a incetat activitatea dupa aproape un an, Sergiu Mihalcea, fostul director general al postului Evo TV, lanseaza un nou start-up online. Din luna iulie, Mihalcea conduce Italics, o companie care produce si integreaza continut video original in site-urile din Romania.
Despre inchiderea Evo TV, Sergiu Mihalcea (foto) spune ca nu a fost o decizie “luata in pripa”, fiind determinata “strict” de business, de lipsa unei finantari pe masura complexitatii produsului.

“Evo TV a fost prima televiziune online din Romania, primul proiect de acest gen. Sunt multi parametri consumatori foarte mari pentru un content care este in totalitate original. Cu siguranta acest gen de produs pentru piata din Romania a fost unul inovator, a fost primul, dar in faza incipienta nu a avut un business stralucitor. Evo TV a fost o idee buna, dar care nu a avut un nivel de finantare depasind si asteptarile mele”, a spus Mihalcea.

Chiar daca Evo TV nu s-a dovedit a fi o afacere infloritoare, fostul director general al postului isi propune in continuare “sa sparga limitarile televiziunii clasice, care este inca prezenta in Romania ca acel «tot»”.
“Online-ul de video este cu totul alta treaba decat televiziunea clasica. In piata sunt interese extrem de mari pe partea de continut video, se urmareste sa se investeasca enorm de multi bani. Doresc sa fac din Italics o companie care sa creeze concepte dedicate si originale pentru cei care isi vor integra content video in site-urile lor”, a declarat Sergiu Mihalcea.

Italics a fost infiintata pe 9 iulie 2008 si apartine unui fond de investitii italian, care desfasoara in Romania afaceri in domeniul rezidential. Investitia initiala a fost de 80.000 de euro, suma alocata pentru echipamente de productie TV profesionale, echipamente soft si hardware, logistica.

Compania este prima de acest gen din Romania care realizeaza productii TV profesionale, dedicate mediului online, integrand prin propria infrastructura continut video original in marile site-uri din Romania, potrivit declaratiilor reprezentantului Italics.

“Toate publicatiile au video, dar este integrat doar pentru ca asta este trendul, nu pentru ca exista o posibilitate reala de «a rupe gura pietei». Sunt putini oameni care au creier pentru televiziune online, pentru a dezvolta astfel de proiecte. Fac trafic imens clipurile de pe You Tube, dar nimeni nu se gandeste sa dezvolte continut video in site-urile pe care le are deja. In Italics nu mai construiesc trafic, ci ma integrez cu serviciile mele in site-urile care au deja trafic. Cream continut video care sa prezinte o companie, dar care sa o si reprezinte”, a mai spus Mihalcea.

Oferta Italics variaza de la 650 de euro pentru pachetul Basic (conceptul productiei video, productia in sine - filmare, editare, pachet grafic, implementarea Player-ului in site, gazduire pe serverele Italics si banda larga pentru rularea continutului video), 850 euro pentru pachetul Standard (creatia elaborata a playlistului filmelor) si 1.200 euro pentru pachetul Profesional (dedicat companiilor mari).

De asemenea, compania produce si filme de prezentare pentru fiecare produs al unei companii, cu o durata de 2-3 minute, la preturi cuprinse intre 35 si 80 de euro.

In prezent, Italics asigura continut video pentru mai multe site-uri, printre care Cosmopolitan.ro, FHM.ro, UrbanNews.ro si MarieClaire.ro, conform datelor publicate pe pagina de web a companiei. In plus, Italics lucreaza cu doua trusturi de presa autohtone, dezvoltand in paralel proiecte si pe zona rezidentiala si turistica.

Piata continutului video online se va dezvolta in urmatorii doi ani in special pentru marii competitori, crede Mihalcea, care considera ca cele mai mari suprize in acest domeniu le vor oferi ziarele online.
Acesta a mai explicat ca Italics ii ofera posibilitatea de a se implica personal in conceperea produselor pe care compania le ofera.

“Eu sunt un om de creatie. Imi place mult mai mult sa filmez sau sa creez. Daca in trecut am fost ocupat mai mult cu problemele de ordin administrativ, acum am inceput sa impart foarte clar lucrurile. Din punctul de vedere al investitorilor nu am absolut nicio presiune, sunt doar targeturi de obtinut, restul e problema managerului ce face. Ma implic personal in absolut toate produsele pe care noi le oferim, in definirea conceptului, in filmare, in editare pentru a pastra patentul Italics”.

Echipa Italics are in prezent opt angajati, urmand ca pana la finele anului sa ajunga la o formula de zece oameni.

“Important este sa ajung la oamenii de care realmente am nevoie, si nu de oameni care sa asigure un anumit numar. Am facut o greseala in cazul Evo TV sa angajez 15 oameni, cand de fapt aveam nevoie doar de 4. Nu este o companie mare, nu vreau sa fie o companie foarte mare, prin acumulare de oameni foarte multi, este foarte important ca o companie sa ramana cu oameni care se cunosc, care isi doresc sa faca un lucru de calitate. Vreau sa am niste oameni la bine si la rau, niste oameni pe care vreau sa-i formez”, a mai spus Mihalcea.

Fara a viza piata externa de continut video online, Italics isi propune sa atinga pana la finele anului viitor un portofoliu de aproximativ 40-50 de clienti fideli si sa realizeze venituri lunare de circa 30.000 de euro.
“Ma intereseaza ca Italics sa fie un nume cunoscut de absolut toti clientii care si-ar dori un astfel de serviciu. Nu ma avantajeaza ca 80% din oameni sa auda de el si sa nu-l foloseasca, ci mai degraba prefer ca 20% sa auda de el si sa-l foloseasca”, a conchis Sergiu Mihalcea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri