Bogdan Enoiu, managing director al celui mai mare grup de comunicare din Romania, estimeaza afaceri de peste 85 de milioane de euro pentru anul 2008, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul precedent.
“Factorii care au dus la crestere au fost aceiasi ca de fiecare data: munca in echipa, profesionalism, creativitate”, a declarat, pentru Wall-Street, Bogdan Enoiu, adaugand ca rezultatele financiare pentru acest an se situeaza conform cu asteptarile.

Din cele sase companii ale grupului McCann Erickson, cele mai mari venituri au fost generate de agentia de media, Universal McCann. “Media a adus cel mai mult in termeni de buget, dar si creatia si toate celelalte discipline au avut contributia lor. Noi nu functionam separat, functionam impreuna, suntem cel mai puternic grup de comunicare din Romania”, a spus Enoiu.

Potrivit acestuia, McCann Erickson detine o cota de piata de circa 20%, procent care indica o consolidare a pozitiei de lider. “Asta a fost mereu cota noastra: intre 15-18-19%”, a precizat Enoiu.

Cat despre concurenta, seful McCann spune ca este informat in legatura cu obiectivul Norei Marcovici, CEO BBDO Romania, de a-i devansa afacerea, dar sustine ca aceasta schimbare nu ar putea avea loc mai repede de cativa ani. Potrivit datelor oferite de cei doi manageri, diferenta dintre cifrele de afaceri ale companiilor pe care le conduc se va largi considerabil anul acesta.

Daca in 2007 diferenta dintre McCann Erickson si BBDO se situa in jurul sumei de un milion de euro, anul acesta afacerea lui Enoiu ar putea devansa BBDO cu peste 2,5 milioane de euro. Luna trecuta, Nora Marcovici estimase, pentru Wall-Street, o crestere de 15-20% in 2008, considerabil mai mica decat cresterea de 25%, inaintata de Enoiu.

Mare parte din avansul realizat de McCann Erickson anul acesta provine din cresterea bugetelor de comunicare ale clientilor, dar si din adaugarea de noi nume in portofoliu. McCann Erickson a castigat in 2008 doi clienti noi – Banca Romaneasca si compania de real-estate Willbrook. Alti clienti cu bugete mari sunt Vodafone, Heineken si Coca-Cola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri