Adevarul Holding, trustul de presa detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cumparat tabloidul ucrainean Blik, editat de Ringier, arata publicatia rusa Kommersant, citata pe blogul consultantului media Dan Tudoroiu. Reprezentantii Adevarul si Rompetrol au refuzat sa comenteze informatia.

Tabloidul ucrainean Blik a fost lansat in 2006, in format de 16 pagini full color. Ziarul este editat de trustul elvetian Ringier si se distribuie in cinci orase din Ucraina, intr-un tiraj de 90.000 de exemplare, arata cotidianul Kommersant, citat de portalul ucrainean MediaBusiness. Preluarea tabloidului ucrainean de catre Adevarul Holding reprezinta prima extindere in afara tarii a grupului de presa controlat de Dinu Patriciu.

"Adevarul Holding are intentia de a se extinde in zona, dar nu va putem confirma informatia aparuta recent. Adevarul Holding este detinut de Dinu Patriciu, prin Rompetrol Holding", a declarat, pentru Wall-Street, un reprezentant al Grupului Rompetrol. In prezent, Rompetrol Holding, companie detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, include trustul de presa Adevarul Holding si 25% din Grupul Rompetrol – restul de 75% apartinand companiei KazMunaiGaz.

“Nu pot nici sa confirm nici sa infirm informatia. Singurul in masura sa vorbeasca e directorul general al trustului, Razvan Corneteanu”, ne-a spus si Adrian Halpert, director editorial Adevarul Holding.

Razvan Corneteanu si Dinu Patriciu nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. Inainte de a deveni presedintele Adevarul Holding, Razvan Corneteanu a ocupat functia de director executiv al diviziei Publicatii Bulevard si Sportive, in cadrul Ringier Romania. Tot la Ringier Romania a lucrat o perioada si Marco Stettler, general manager Ringier Ucraina, care a contribuit la lansarea ziarului Compact pe piata autohtona.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Primaria Sect. 4 construieste gradinite si scoli in Cernauti, Ucraina