Lansat cu o investitie minima de 25.000 de euro, The History Channel HD va oferi informatii variate, de la istorie antica si contemporana, istorie militara si conflicte, pana la fenomene inexplicabile si evenimente speciale din lumea intreaga, potrivit PR manager-ului Zonemedia Networks, Andreea Dobrica.

Totodata, publicul roman va avea acces, din luna octombrie, si la versiunea analogica a televiziunii, The History Channel.

“Ambele canale vor fi disponibile din octombrie in Romania, insa vor avea grile de programe diferite, dar bineinteles legate de istoria mondiala si intr-un caz si in celalalt. Si pretul de vanzare este diferit, HD fiind mai scump asa cum e de asteptat”, a declarat Andreea Dobrica, pentru Wall-Street.

Programele televiziunii se vor adresa in special barbatilor cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani, un target extins fiind reprezentat de femeile si barbatii cu varste intre 18-65 de ani, din mediul urban, cu venituri medii si mari.

The History Channel HD va difuza programe cu o tematica variata, precum istoria antica si contemporana, razboi, tehnologie, inexplicabilul si evenimente speciale din intreaga lume, in format High Definition.

Citeste si:

In ceea ce priveste distributia, Zonemedia Networks negociaza in prezent cu mai multi operatori de cablu, urmand sa faca publice detalii suplimentare dupa semnarea contractelor, potrivit declaratiilor Andreei Dobrica.

Aceasta a mai explicat ca planurile The History Channel UK vizeaza lansarea in Romania a celorlalte doua canale din portofoliu, The Biography Channel si Crime and Investigation, “posibil in 2009”.

The History Channel este prezent in peste 130 de tari, fiind disponibil in 20 de limbi straine.

Compania care detine postul de televiziune, The History Channel UK, reprezinta un joint venture intre BskyB si AETN, si este prezenta pe piata britanica din anul 1995.