Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre Realitatea Media prin preluarea controlului unic asupra societatii Telesport Intermedia.

Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei nr. 21/1996 si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice.

In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate, si anume piata difuzarii canalelor de televiziune cu plata, piata serviciilor de publicitate realizata prin transmisii TV si piata drepturilor de difuzare a competitiilor sportive.

SC Realitatea Media SA face parte din Grupul Realitatea-Catavencu, care desfasoara activitati de presa scrisa, publicitate si radio. Realitatea Media desfasoara activitati de televiziune ce constau in productia si difuzarea de reportaje, emisiuni de stiri, programe informative, difuzare de publicitate, etc. in cadrul serviciilor de programe de televiziune Realitatea TV, respectiv The Money Channel.

SC Telesport Intermedia SRL are ca obiect principal de activitate difuzarea programelor de televiziune. In cadrul serviciului de programe de televiziune Telesport, societatea desfasara activitati ce constau in: transmiterea de programe in direct sau inregistrate, productia si difuzarea de emisiuni informative din sport, productia si difuzarea de emisiuni sportive precum si difuzarea de publicitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si