Lansarea brandului Doncafe din portofoliul Strauss Romania a concentrat eforturile a peste 30 de oameni din agentia Leo Burnett & Target. Pe langa agentia de publicitate, au contribuit la proiect si companiile The Practice si iLeo, parte a grupului Leo Burnett.
"Aceasta lansare reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte la care s-a lucrat in ultimul an si jumatate in toate agentiile din grupul Leo Burnett. Provocarea pentru noi a fost sa gasim cea mai potrivita viziune pentru un brand care promite foarte mult, urmata de o campanie de comunicare coerenta si relevanta pentru targetul sau”, a declarat Roxana Dumitru, managing director al Leo Burnett.

Strauss Romania a investit aproximativ patru milioane de euro in aceste campanii de publicitate. Cea mai mare parte a acestei investitii a fost directionata catre componentele de TV si outdoor ale celor doua campanii.

Campania de rebranding a cafelelor Elita si Selected in noua marca Doncafe consta, din punct de vedere executional, in doua spoturi TV (care vor rula pe 19 statii TV), vizualuri pentru OOH, machete pentru print (care vor fi introduse in 20 de reviste), materiale vizuale dedicate revistelor de retail, dar si Point Of Sale Materials.

Filmarile spoturilor au avut loc la 10 000 km departare de Romania - in Brazilia, si au durat cinci zile. "Am calatorit pana in Brazilia si inapoi peste 36 de ore, am mers in fiecare zi dus-intors aproximativ 20 km pe drumuri de tara in mijlocul pustiului, ne-am rascumparat camera de filmat, era sa calcam un sarpe–cobra cu masina, am construit un gazebo in mijlocul unei plantatii de cafea, am cunoscut o gramada de oameni minunati, am murit de frig in mijlocul lui iunie, unii dintre noi am jucat intr-unul din spoturi, am ascultat muzica buna, am vizitat putin Sao Paolo si ne-am plimbat cu un Porsche Super 90”, povesteste Corina Bacanu, copywriter la Leo Burnett.

Cea de-a doua campanie de publicitate este un mix integrat de publicitate online, TV, print, OOPS media, innovative media, cinematografe, postere si materiale la punctul de vanzare. In plus, tot Leo Burnett a realizat si packaging-ul pentru Doncafe Mixes.

"N-am vrut sa ne batem consumatorii la cap sa ne cumpere produsul, ci sa-l convingem sa experimenteze. Am decis sa avem o comunicare cu atitudine, fara clisee, fara constrangeri, <<dupa chipul si asemanarea>> targetului nostru. Astfel, le-am prezentat mixuri distractiv de nereusite, cu mesajul: E greu sa gasesti un mix bun. Incearca unul de la Doncafe”, mai spune Corina Bacanu. In cazul acestei campanii, filmarile au avut loc la studiourile Buftea si intr-o sala de box din Ploiesti, si au durat doua zile.

Pe langa campania de publicitate, lansarea Doncafe a beneficiat si de o campanie de PR realizata de The Practice, dar si de o pagina dedicata de Internet semnata de iLeo.

Din partea Strauss Romania, s-au implicat in aceasta campanie: Matanya Schwartz – General Manager; Luke Lewis – Marketing Director; Raluca Paun, Lidia Calciu, Cristina Hamilton si Alice Iordache – Brand Manager.

Din partea Leo Burnett au contribuit: Emilian Arsenoiei, Carmen Tiderle, Tudor Cuciuc - Creative Director; Corina Bacanu, Dan Franculescu – copywriter; Theodor Sandu, Raluca Franculescu, Radu Pop – Art Director; Lorand Balint – Head of Brand Communication; Alina Floroian, Diana Ionel – Brand Communication Director; Claudia Maxim, Irina Revnic – Brand Communication Manager; Adina Gruia, Cristina Capatina, Ana-Maria Pricop – Brand Communication Project Manager, Ioana Stirbulescu – Brand Communication Supervisor; Razvan Matasel – Head of Planning; Victor Stroe – Strategic Planning Director; Miruna Antonescu – Junior Strategic Planner; Laura Georgescu Baron – AV Production Director; Razvan Giurcaneanu – AV Production Manager; Viorel Samoila, Tudor Deleanu – Graphic Designer; Radu Roman – Studio Manager; Delia Danu – Traffic Manager;
Razvan Pricop, Daniel Chisescu, Catalin Luben, Mihai Nicula si Narcis Pintilie – DTP.
Partea de productie si postproductie a fost realizata de Brazil Films, HiFi Production si StudioSet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri